Erzurum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplandı
Erzurum’da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, yoğun gündemle 2025 yılı 4. Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya Erzurum Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay başkanlık etti.
Sunumlar ve Proje Bilgileri
Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abulkadir Mutlu, toplantıda 2025 yılı ilk 9 ayına ait İŞKUR faaliyetleri ile ilgili bilgiler sundu. 2026 yılı için Yıllık Eğitim Planı, Kurul’un onayına sunulması için karara bağlandı. Ayrıca, 2025/2. Dönem Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Projeleri ile mevcut Toplum Yararına Program (TYP), İşgücü Uyum Programı (İUP) ve İŞKUR Gençlik Programı hakkında bilgilendirme yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın denetimlerinde belirlenen eksiklikler ve dikkat edilmesi gereken noktalar da Kurul’a aktarıldı.
Toplantıda ayrıca, “Yakutiye ilçesindeki Erzurum Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Anadolu Meslek Programı altında Mutfak Sanatları, Pastacılık ve Ekmekçilik ile Servis ve Kahve Hazırlama Dallarının açılması” konusu da gündeme getirildi ve Kurul’un onayına sunuldu.
Katılımcılar ve Temsilciler
İİMEK 2025 Yılı 4. Olağan Toplantısı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı başta olmak üzere, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Rasim Fırat, ETSO Genel Sekreteri Osman Ömeroğlu, Erzurum Ticaret Borsası Başkan Vekili Turhan Dinler ve çeşitli kamu, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Bu toplantı, Erzurum’daki istihdam olanaklarını artırmak ve mesleki eğitim konularında önemli kararların alınmasına yönelik atılan bir adım olarak değerlendiriliyor.



 
					
				