Erzurum’da Gıda Denetimleri Sürüyor
Erzurum’da gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yem, gıda ve gıda ile temasta bulunan malzeme üreten işletmelere yönelik denetim faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.
Denetimlerin Kapsamı ve Uygulanan Yaptırımlar
14-21 Kasım 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde toplamda 289 işletme incelendi. Denetimlere dair yapılan tespitler doğrultusunda, bazı işletmelere 5 idari yaptırım uygulandı. Ayrıca, analiz ihtiyacı gözetilerek 4 numune alımı gerçekleştirildi. Tüketici güvenliğinin sağlanabilmesi adına Alo 174 Gıda Hattı aracılığıyla gelen 19 başvuru ise titizlikle incelendi.
Halkın Gıda Güvenliği İçin Sürekli Denetim
Halkın güvenli gıdaya ulaşımı için başlatılan bu denetim süreçleri, Erzurum genelinde aralıksız olarak sürdürülecek. Gıda güvenliği adına atılan bu adımlar, vatandaşlar için önemli bir koruma mekanizması oluşturuyor.

