Erzurum’da 15 Günlük Kaybolma Sonrası Jandarma Ekipleri Helikopterle Vatandaşı Kurtardı

Erzurum’un Çat ilçesinde 15 gündür kayıp olan 60 yaşındaki R.B., jandarma ve AFAD’ın düzenlediği hava destekli operasyonla, yoğun kar nedeniyle mahsur kaldığı yerden kurtarıldı. Sağlık durumu kontrol edildikten sonra Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Erzurum'un Çat ilçesinde 15 gündür kayıp olan 60 yaşındaki R.B.,

Erzurum’da 15 gündür kayıp olan bir vatandaş, jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği hava destekli operasyon sayesinde bulundu.

Çat ilçesine bağlı Hırhal Mezrası’nda yaşayan 60 yaşındaki R.B. isimli bireyden, 5 Mart 2025 tarihinde haber alınamaması üzerine Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ihbarı değerlendirmeye aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda, vatandaşın mezra da yalnız yaşadığı ve yoğun kar yağışı nedeniyle yola çıkamadığı tespit edildi.

Olumsuz hava koşulları ve kapanan yollar göz önüne alınarak, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ile AFAD iş birliğiyle hava destekli bir kurtarma operasyonu planlandı. 5 Mart 2025 tarihinde saat 12.46’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir helikopterle başarıyla gerçekleştirilen kurtarma işlemi sonucunda, R.B. sağlıklı bir şekilde bulunduğu yerden alındı. İlk sağlık kontrollerinin ardından R.B. Erzurum Şehir Hastanesi’ne götürülerek tedavi edilmeye başlandı.

Yetkililer, yaptıkları açıklamada “Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların güvenliğini sağlamak için 7/24 görev başındadır. Benzer durumların yaşanmaması için vatandaşların olumsuz hava şartlarında dikkatli olmaları ve acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi vermeleri önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.