Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’den Şehitler Haftası mesajı: “Kahramanlarımızın hatıraları kalbimizde yaşayacak”

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Şehitler Haftası” kapsamında yayımladığı mesajda, şehitlerin vatan için verdikleri mücadeleye ve hatıralarının milletin gönlünde yaşayacağına vurgu yaptı. Genç nesillere vatan sevgisi ve milli değerleri aktarmanın önemini belirten Çiftçi, tüm şehitleri rahmetle andı.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Şehitler Haftası" kapsamında yayımladığı mesajda, şehitlerin

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Şehitler Haftası” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Çiftçi, aziz şehitlerin, milletimizin kutsal değerleri ve bağımsızlığı için verdikleri mücadelenin kahramanları olduğuna dikkat çekerek, “Şehitlerimiz, tarihin her döneminde şehadetleriyle destanlar yazmışlardır” ifadesini kullandı. Vatan uğruna hayatlarını feda eden bu kahramanların hatıralarının, yüreklerimizde sonsuza dek yaşayacağını belirten Çiftçi, “Kur’an-ı Kerim’de, ‘Allah yolunda öldürülenlere, ‘ölüler’ demeyin. Onlar diridirler fakat siz bilmezsiniz’ ayeti, şehitliğin dinimizdeki kıymetini ortaya koymaktadır” dedi. Şairin dizeleriyle bu vatanın asıl sahiplerinin şehitler olduğuna vurgu yapan Çiftçi, bugün huzur içinde yaşıyorsak, bu durumun şehitlerin canları ve kanlarıyla mümkün hale geldiğini hatırlattı.

Aynı zamanda şehitlerin, milletin bağımsızlık tutkusunun sembolü olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, “Kahramanlarımızın bıraktığı kutsal emanete sahip çıkmak, en önemli sorumluluğumuzdur. Gençlerimize vatan aşkını, bayrak bilincini ve milli değerleri aktarmak; birlik ve beraberliğimizi her daim korumak görevidir” dedi. Çiftçi, “14-20 Nisan Şehitler Haftası” sürecinde, ebediyete intikal etmiş tüm şehitleri rahmet ve şükranla andığını, gazilere de minnet duygularını iletti.