Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi İş Birliğiyle Eğitim Programı Düzenlendi

Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde, valilik personeline yönelik iki gün süren proje yazma eğitimi gerçekleştirildi. Prof. Dr. Serdar Burmaoğlu, eğitimle bölgesel kalkınmaya katkının hedeflendiğini belirtti. Eğitime DAP ve KUDAKA uzmanları da destek verdi.

Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü

Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği çerçevesinde, bölgesel kalkınma projelerine hız kazandırmak hedefiyle Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi, Valilik çalışanlarına yönelik bir eğitim programı düzenledi.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) katkılarıyla gerçekleştirilen Proje Yazma Eğitimi, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Orhan Yavuz Konferans Salonu’nda yapıldı.

İki gün süren bu eğitimde; proje döngüsü yönetimi, yazım teknikleri, bütçe hazırlığı, risk yönetimi ve projelerin değerlendirilmesi gibi önemli konular ele alındı. Eğitim sırasında söz alan Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Burmaoğlu, projelerin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekerek, bu eğitimin bölgesel gelişmeye değerli katkılarda bulunacağını ve katılımcılara proje yönetimi hakkında geniş bir bakış açısı kazandırmayı amaçladığını belirtti.

Eğitimde ayrıca Öğr. Gör. Şule Erdilmen Ocak, “Proje Nedir? Proje Bileşenleri ve Kamu Projeleri” konularını aktarırken, Öğr. Gör. Dr. Murat Bingöl ise “Proje Fikri Oluşturma Süreçleri” üzerine sunum yaptı. İlerleyen oturumlarda Arş. Gör. Recep Kemal Kuzu, Avrupa Birliği ve Ufuk Avrupa projeleri hakkında detaylar paylaşarak katılımcıları uluslararası fonlara erişim yolları hakkında bilgilendirdi. Eğitimin ikinci gününde ise DAP ve KUDAKA uzmanları, kurumlarındaki proje süreçlerini ve dikkat edilmesi gereken hususları aktardı. Ayrıca, interaktif soru-cevap seansları, katılımcıların proje yazma konusundaki endişelerini gidermede faydalı oldu.

Bu eğitimle katılımcılara proje yönetimi ve yazımı konusunda kapsamlı bilgi ve yetenek kazandırılması, bölgelerin kalkınmasına yönelik projeler geliştirme konusunda farkındalık sağlanması hedeflendi. Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi iş birliği doğrultusunda, ayrıca yeni eğitim programları 2025 yılı içerisinde planlanarak katılımcıların kendi alanlarında proje geliştirmelerine destek verilecektir.