Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Akreditasyon Sürecinde Başarısını Elde Etti!

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Fen Fakültesi’nin Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Lisans Programı, iki yıl süresince akredite edildi.

Öğrenim programlarının kalitesini artırmak amacıyla değerlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri yürüten Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK), ETÜ’nün Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans Programı’na iki yıllık akreditasyon onayı verdi.

2024 yılı içinde FEDEK tarafından ilk kez genel değerlendirmeye alınan bu program, 11 Nisan 2025’ten 30 Eylül 2027 tarihine kadar geçerli olacak şekilde akredite olma hakkını kazandı.

Konuya dair açıklamalarda bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans Programı’nın Fen Fakültesi içinde akredite edilen ilk program olduğunu vurguladı ve şunları ekledi: “Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans Programı, 2024 yılı değerlendirme sürecinde FEDEK tarafından ilk kez genel bir incelemeye tabi tutularak iki yıl süreyle akredite oldu. Üniversitemizde başlattığımız akreditasyon süreçlerinin olumlu sonuçlarını görmeye başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca, önümüzdeki dönemde başvuru süreci devam eden diğer programlarımız için de benzer başarılı sonuçlar beklemekteyiz. Bu vesileyle Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisans Programı’nın akreditasyon sürecine katkıda bulunan tüm akademik ve idari personelimize içtenlikle tebriklerimi iletiyorum.”

Yorum yapın

Exit mobile version