Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, Palandöken Kayak Merkezi’nde, vatandaşların güvenliğini sağlamak ve güvenli turizm faaliyetlerini sürdürmek amacıyla denetimlerini sürdürüyor.
Bu çerçevede, çığ riski taşıyan yasak alanlarda kayak yapan ve kask kullanmayan bireyler, jandarma arama kurtarma timleri tarafından drone ile desteklenen devriyeler aracılığıyla tespit ediliyor. Yasaklara uymayan kişiler hakkında, Erzurum Valiliği’nin “2024/6 sayılı genel emri” doğrultusunda işlem yapılmaktadır. 24 Şubat ile 3 Mart 2025 tarihleri arasında, yasaklı alanlarda kayak yaparken ve kask takmayı ihmal eden 5 kişiye idari yaptırım uygulanmıştır.
Erzurum Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Kayak tutkunlarının güvenli bir deneyim için yasak bölgelere girmemeleri ve kask takma zorunluluğunu yerine getirmeleri son derece önemlidir. Erzurum İl Jandarma Komutanlığı, kayak merkezlerini ziyaret eden vatandaşlarımızın huzur içerisinde vakit geçirebilmeleri için gerekli önlemleri almaya devam edecektir” ifadeleri yer aldı.