Erzincan’da Uyuşturucu Operasyonu: Otobüslerde Ele Geçirilen Madde Miktarı 20 Kilo 150 Gram!

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Akyazı Uygulama Noktası’nda uyuşturucu sevkiyatını engellemek için operasyon düzenledi. Kontroller sonucu 12.4 kg Skunk maddesi ele geçirilirken, üç şüpheli—D.H.Ş., R.Ş. ve O.K.—uyuşturucu ticareti suçlamasıyla gözaltına alındı. D.H.Ş., tutuklandı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Akyazı Uygulama Noktası'nda uyuşturucu sevkiyatını engellemek

**Erzincan’da Uyuşturucu Operasyonu: 20 Kilodan Fazla Madde Ele Geçirildi**

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Akyazı Uygulama Noktası’nda, doğu illerinden batı illerine uyuşturucu madde sevkiyatını engellemeye yönelik bir operasyon gerçekleştirildi. Bu kapsamda yapılan ortak çalışmalarda, 34 plakalı bir otobüsün yolcu bagajındaki eşyalar üzerinde yapılan incelemelerde uyuşturucu madde bulundu.

Dedektör Köpeğin İstihbaratı

Yapılan aramalarda Naz isimli narkotik dedektör köpeği, valizlerden birine tepki verdi ve bu valizin içerisinde 28 parça halinde toplam 12 kilo 400 gram Scanc (Skunk) maddesi tespit edildi.

Ortak Operasyonlarla Daha Fazla Uyuşturucu Ele Geçirildi

Ayrıca, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sürdürdüğü araştırmalar neticesinde, Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’ne bilgi verildi. İki kurumun ortak çalışması sonucunda, başka bir 34 plakalı otobüste 11 parça halinde 7 kilo 750 gram daha Scanc (Skunk) maddesi ele geçirildi.

Şüphelilere Operasyon Düzenlendi

Bu uyuşturucu maddelerin temin edilmesinden ve sahipliğinden şüphelenilen kişilerle ilgili olarak Diyarbakır’da gerçekleştirilen operasyonda 3 adet takip cihazı ele geçirildi. Operasyonda D.H.Ş., R.Ş. ve O.K. isimli toplam 3 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Olayla ilgili olarak, D.H.Ş., R.Ş. ve O.K. isimli şüphelilere Türk Ceza Kanunu’nun 188. maddesi uyarınca “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçundan işlem yapıldı ve adli mercilere sevk edildi. Bu süreçte D.H.Ş. adlı şüpheli, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.