Erzincan’da “Trafik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde halkı trafik kuralları hakkında bilgilendiren uygulamalı bir eğitim programı gerçekleştirildi. “Bir Kural Bir Ömür” temasıyla kutlanan Karayolu Trafik Haftası dolayısıyla Erzincan Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli faaliyetler düzenlendi. Burada İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, trafikteki işaretler, ekipmanlar ve güvenlik malzemelerini tanıttıkları stantlar kurdu.
Görevliler, katılımcılara trafik güvenliği ve kuralları hakkında bilgi verdi. Özellikle çocuklara yönelik tasarlanan eğitim parkurunda, akülü araçlarla yaya geçidi kullanımının önemi vurgulandı. Minik katılımcılar, mini araçlarla trafik hayatını deneyimlerken, yetişkinler ise 3 boyutlu gözlükler ile çeşitli deneyimler yaşadı.
Etkinlikte, emniyet kemeri takılmadan yapılan sürüş deneyimleri ile araç içindeki takla atma simülasyonu da yer aldı. Bu deneyim sonucunda katılımcılar, emniyet kemerinin ne denli önemli olduğunu anladıklarını belirtti ve trafik kurallarına riayet etmenin gerekliliğini vurguladılar.
Ayrıca, Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) da etkinlikte tanıtıldı. Bu uygulamayı cep telefonlarına yüklemek isteyen kadınlara yardımcı olundu.