Erzincan’daki Pir Muhammed Bahaeddin Yurdu’nda yaşayan bir grup öğrenci, manevi danışmanlık birimi tarafından organize edilen “Kültürel Gezi” etkinliği çerçevesinde Kemah, İliç ve Kemaliye ilçelerini keşfetti.
Etkinliğin ilk durağı olan Kemah ilçesinde, Acemoğlu Şehitliği’nde tüm şehitler için dualar edildi. Ziyaret edilen diğer yerler arasında Sultan Melik Türbesi ve Gülabibey Camii bulunuyor. Gençler, Bayraktepe’ye giderek keyifli bir kahvaltı yaptı.
İliç ilçesini gezen öğrenciler, Bağıştaş Barajı ve asma köprüyü de görme fırsatı buldu. Kemaliye’ye geçildiğinde ise, Karanlık Kanyon’da tekne turu, safari ve zipline gibi çeşitli etkinlikler yapıldı.
Doğa Müzesi’nde yapılan ziyaretin ardından, tarihi Orta Camii ve Dörtyolağzı Camii’ni gezildi. Ayrıca Lökhane, Kadı Gölü, Mani Yolu ve Demircioğlu’na ait el yapımı tokmak atölyesi de ziyaret edildi. Program, Diyanet okuma salonunda ilçe müftüsünün gençlerle yaptığı kısa bir sohbet ve ikram edilen yemekle sona erdi.