Ergani’deki Yangında 40 Dönüm Buğday Tarlası Kül Oldu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Kömürtaş ve Sanayi mahalleleri arasında meydana gelen yangında, 40 dönümlük buğday ekili alan zarar gördü. Olay yerine yönlendirilen ekipler, yerleşim yerlerine ulaşmadan yangını kontrol altına alarak söndürdü. Yangının nedeni ise henüz bilinmiyor.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Kömürtaş ve Sanayi mahalleleri arasında meydana gelen

Diyarbakır’da Yangın: 40 Dönüm Buğday Tarlası Zarar Gördü

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde meydana gelen bir yangın, 40 dönümlük buğday ekili alanın zarar görmesine neden oldu.

Gece saatlerinde Kömürtaş ile Sanayi mahalleleri arasında gerçekleşen bu olay, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı patlak verdi. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye hızla polis, itfaiye ekipleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi.

Yangın, yerleşim alanlarına ulaşmadan ekipler tarafından kontrol altına alındı ve söndürüldü. Ancak ne yazık ki, 40 dönüm genişliğindeki biçilmemiş buğday tarlasının büyük bir kısmı alevler içinde kaldı. Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme çalışmalarına devam ediliyor.

Yangında zarar gören tarlalar, çiftçiler için önemli bir kayıp olurken, yetkililer yangının sebebinin tespiti için araştırmalarını sürdürüyor.