Elektrik Kesintisi Sonrası Ortak Alan Sıkıntısı
Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Sarıkorkmaz Mahallesi’nde bir apartman sakinleri, müteahhit ile ev sahibi arasında çıkan sorunlar yüzünden zor anlar yaşıyor. Daha önce elektriklerin kesilmesi nedeniyle gündeme gelen bu yapı, şimdi de ortak kullanım alanlarının kapatılmasıyla yine müteahhit kriziyle karşı karşıya kaldı.
Müteahhit Tarafından Kapatılan Ortak Alanlar
Noter onaylı apartman yöneticisi ve aynı zamanda kat maliki olan Mustafa Sağlam, müteahhit tarafından apartmanın arka bahçesinin kapatıldığını ve bu durumun otoparka ve bina girişine girişi engellediğini ifade etti. Durumu ilk önce emniyet birimlerine bildirdiklerini söyleyen Sağlam, “Apartman girişimizi ve otoparkımızı engelleyen tuğla yığınlarını görmemizin üzerine emniyete başvurduk. Ancak bu konuda bir müdahale olamayacağını ilettiler. Daha sonra zabıtaya ilettik. Bahçeye ve apartmana girişi engelleyen yapıyı belgeleyerek zabıtaya başvurumuzu yaptık” şeklinde konuştu.
İskanı Alınmış Bir Binada Tadilat Yok
Mustafa Sağlam, apartmanın iskanının alındığını ve şu anda binada herhangi bir inşaat veya tadilat faaliyeti olmadığını dile getirerek, müteahhitin bu ortak alanları bilinçli olarak kapattığını savundu. Sağlam, arz edilen bu durumu kendileri tarafından açılan davanın bir sonucu olarak değerlendirdi.
Mustafa Sağlam, müteahhit ile aralarında süregelen hukuki süreç sebebiyle baskı altında bulunduklarını ifade etti. “Resmi tehditler yok, fakat aracılar vasıtasıyla bizimle iletişim kurularak davadan vazgeçmemiz isteniyor. Bize fazla para talep edildiği bildiriliyor. Halbu ki, yalnızca 2018 yılına ait fatura bedellerimizi talep ediyoruz, faiz talep etmiyoruz” diyerek yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.
Apartman sakinleri, ortak alanların kapatılmasının hem sosyal yaşantılarını hem de güvenliklerini tehdit ettiğini belirterek yetkililerden acil çözüm beklediklerini ifade etti.