Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası meselelerin tartışıldığı bir platform oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, telefon görüşmesinde Türkiye’nin savunma sanayisi gibi çeşitli alanlarda Amerika ile iş birliğini güçlendirmek üzere çabalarını sürdüreceğini ifade etti. Erdoğan, Trump’ın savaşların sona ermesi konusundaki tutumunu desteklediğini belirterek, İran ile yapılan müzakereler ve Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesine yönelik çabaları olumlu karşıladığını dile getirdi. Ayrıca, Gazze’deki insanlık krizinin ciddi bir boyuta ulaştığını vurgulayan Erdoğan, Gazze’ye kesintisiz insani yardımların ulaştırılması gerektiğini ve ateşkes ile kalıcı barış için Türkiye’nin her türlü iş birliğine ve desteğe hazır olduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgedeki istikrarın sağlanması için çaba sarf ettiklerini, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımları hafifletmeye yönelik girişimlerinin sürece olumlu katkı sağlayacağını dile getirdi. İstikrarlı bir Suriye’nin hem bölge hem de küresel barışı destekleyeceğini vurguladı. Görüşmenin sonunda Erdoğan, Trump’ı Türkiye’ye davet etti.