Lübnan Cumhurbaşkanı ile İki Ülke Arası İlişkiler Görüşüldü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye ile Lübnan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meseleleri de gündeme getirdi.
İstikrar ve İşbirliği Vurgusu
Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Lübnan’ın istikrarı ve egemenliğini her daim desteklediğini ifade etti. İki ülkenin ticaret ve yatırım konularında büyük bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin Lübnan güvenliğini desteklemek için uluslararası mekanizmalarda yer almaya her zaman hazır olduğunu kaydetti.
Kıbrıs Türklerinin Hakları Üzerine Beklentiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan’dan Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarını gözeten bir yaklaşım beklediklerini belirtti. Ayrıca, Suriye’de meydana gelen büyük değişikliklerin bölgenin istikrarına katkı sağlaması adına Türkiye’nin desteklerini sürdüreceğini vurguladı. Erdoğan, İsrail’in Lübnan’a yönelik agresif tutumunu da reddettiğini açıkladı.
