Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Erdoğan: “Filistin Davasında Sessiz Kalamayız, İsrail’in Saldırgan Politikaları Üzerine Durmalıyız”

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EİT 17. Zirve Toplantısı’nda İsrail’in saldırgan politikalarını eleştirerek Filistin davasına destek vereceklerini vurguladı. İklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin hedeflerin önemini belirten Erdoğan, ekonomik işbirliğini artırmayı ve Kıbrıs Türkleri ile dayanışmayı sürdüreceklerini ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EİT 17. Zirve Toplantısı'nda İsrail'in saldırgan

    ## Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EİT Zirvesi’nde Önemli Açıklamalar

    Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 17. Zirve Toplantısı’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, İsrail’in Lübnan, Suriye ve İran’a yönelik saldırılarına dikkat çekerek, “Filistin halkına diz çöktürme politikası doğrultusunda bu saldırılar gerçekleştiriliyor. Ne Filistin davasından vazgeçebiliriz ne de Netanyahu yönetiminin bölgemizi kan gölüne çevirmesine sessiz kalabiliriz” ifadelerini kullandı.

    ## Hankendi Zirvesinin Önemi

    Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 17. Zirvesi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ev sahipliğinde düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantının Hankendi’de yapılmasının sembolik bir anlam taşıdığını belirterek, “İlham kardeşimin vizyonu ile bu tarihi şehrin Kafkaslar’ın yeni kalkınma ve barış merkezi olacağına inanıyorum” dedi.

    Erdoğan, toplantının yanı sıra 1 Temmuz’dan itibaren yapılan kadın, gençlik ve iş konulu forumların, ülkeleri ve bölgeleri açısından faydalı olmasını temenni etti. Ayrıca, iklim değişikliğine olan odaklanmanın önemini vurgulayarak, iklim kriziyle mücadelede ortak hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

    ## Türkiye’nin İklim Taahhütleri

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 2053 yılı için net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda attığı adımları da aktardı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının payını artırarak, Avrupa’da 5. ve dünyada 11. sıraya yükseldiklerini söyleyen Erdoğan, “İklim kanunumuz meclisimizde onaylandı. Sıfır atık projemiz sayesinde yaklaşık 6 milyon ton sera gazı emisyonunun önüne geçildi” dedi.

    ## Ekonomik İşbirliği Hedefleri

    Cumhurbaşkanı, EİT’nin gelecek on yılını şekillendirecek stratejik hedeflerin belirlenmesinin önemine değinerek, “2035 belgesi, ekonomik ve ticari işbirliğinde yönümüzü belirleyecek. Ekonomi, ticaret ve turizm alanlarında işbirliğini artırmak için birlikte çalışmalar yapmalıyız” dedi.

    Ayrıca, 2025 yılında Erzurum’un turizm başkenti seçiminde alınan kararlara dikkat çekerek, Şuşa’nın 2026 yılında EİT turizm başkenti olarak seçilmesini kutladı.

    ## Bölgede Yaşanan Sıkıntılara Dikkat

    Bölgedeki gelişmelere de vurgu yapan Erdoğan, “İsrail’in saldırgan politikaları bölgedeki huzuru tehdit ediyor. Gazze’de yaşanan trajedinin durması için çabalarımızı artırmalıyız” dedi. Suriye’deki durumu değerlendirerek, uluslararası toplumu mali destek ve ilişkilerin geliştirilmesi konusunda daha yapıcı olmaya davet etti.

    ## Kıbrıs Türk’leriyle Dayanışma

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afganistan’daki güvenlik sorunlarına ve Pakistan’daki terör eylemlerine de değinerek, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı selamladı. Kıbrıs Türkleri ile dayanışmanın artırılacağını vurgulayan Erdoğan, çeşitli alanlarda ilişkilerin geliştirilmesini beklediğini ifadelerine ekledi.