Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erdemli’de Düğün Gecesi Kundaklama Olayında Şüpheli Hakim Karşısında İfade Verdi

Mersin’in Erdemli ilçesinde düğün gecesi kundaklama vakasında Ahmet ve Şule Özden çiftinin evine zarar veren komşu A.İ., duruşmada “çok pişmanım” diyerek tahliye talep etti. Zarar 10 milyon lirayı bulurken, savcı sanığın en ağır ceza ile yargılanmasını istedi. Mahkeme, sanığın tutukluluğunu sürdürme kararı aldı.

Mersin'in Erdemli ilçesinde düğün gecesi kundaklama vakasında Ahmet ve Şule

Erdemli’de Düğün Gecesi Kundaklama Davası Başladı

Mersin’in Erdemli ilçesinde, bir ailenin düğün gecesinde ev ve depolarının kundaklanması sonucu yaklaşık 10 milyon lira zarara uğramasına neden olan şüpheli, hakim karşısına çıktı. Olayda, tiner kullanarak yangın çıkartan zanlı, duruşmada “Çok pişmanım” diyerek serbest bırakılma talebinde bulundu.

Düğün Heyecanı Yangınla Sona Erdi

Olay, 27 Ağustos 2025 tarihinde Erdemli’nin Koyuncu Mahallesi Töre Sokak’ta yaşandı. Ahmet ve Şule Özden çifti, 3 çocukları ile birlikte düğün için yaylaya gittiler. Düğünün başladığı sırada ailenin iki katlı müstakil evinin deposunda aniden bir yangın çıktı. Yangın kısa süre içinde evi sararak büyük hasara yol açtı. Yangına müdahale etmek üzere gelen 10 itfaiye ekibi, saatler süren bir çalışmanın ardından alevleri kontrol altına alabildi. Aile, düğün sevinci içinde dönerken, yangının kundaklama olduğu belirlendi. Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, şüpheli A.İ. yakalanarak suçunu kabul etti ve tutuklandı.

Ağır Cezaya Karşı Talep

Bugün Erdemli Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ilk duruşmada, tutuklu sanık A.İ. SEGBİS sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı. Müştekiler ve taraf avukatlarının bulunduğu oturumda savunma hakını kullanan A.İ., arazideki bir anlaşmazlıktan ötürü 400 bin lira borçlarının olduğunu belirterek, “Şu anda çok pişmanım, tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

Özden ailesi, duruşmada zanlının en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederken, yaşadıkları maddi zararın yaklaşık 10 milyon lira olduğunu dile getirdi. Savcılık, sanığın husumet nedeniyle Özden ailesinin evini tinerle yakarak eylemi gerçekleştirdiğini ifade etti ve A.İ. hakkında TCK’nın çeşitli maddelerinden ceza verilmesini talep etti.

Savunma yapan sanık ve avukatı tahliye talebinde bulunmanın yanı sıra, ek süre istedi. Diğer yandan, Özden ailesinin avukatı, sanığa en üst seviyeden ceza uygulanmasını ve zanlının kardeşlerinin de davaya dahil edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk haline devam edilmesi yönünde karar alarak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.