Erciyes Üniversitesi Ev Sahipliğinde 4. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tanıtım Günleri Başladı

Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tanıtım Günleri başladı. Prof. Dr. Fatih Altun, üniversitelerin sanayi ile işbirliği yaparak yerel ekonomilere katkı sağlamasının önemine vurgu yaptı. Etkinlikte 493 projeden 322’si sergilenecek.

Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Ar-Ge Proje Pazarı ve

4. Ar-Ge Proje Pazarı ve Tanıtım Günleri Başladı

Anadolu Üniversiteler Birliği tarafından düzenlenen ve Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı 4. Ar-Ge Proje Pazarı ile Tanıtım Günleri etkinliği, başkent Kayseri’de başladı. Konuyla ilgili olarak Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, “Bir üniversitenin Ar-Ge süreçlerinden Ür-Ge aşamalarına geçiş yapması, bulunduğu bölgeye ekonomik bir lokomotiflik işlevi üstlenmesi açısından son derece önemlidir. Yüksek Öğretim Kurulu’nun da üniversitelerden beklentisi bu noktadadır” şeklinde açıklama yaptı.

Yoğun İlgi ve Katılım Beklentisi

Etkinliğin gerçekleştirildiği Erciyes Kültür Merkezi’nde, Anadolu Üniversiteler Birliği’ne üye 18 üniversitenin rektör ve temsilcilerinin yer aldığı yoğun bir katılım gözlemlendi. Açılış sırasında konuşan Erciyes Üniversitesi Araştırma Merkezi Dekanı Prof. Dr. Gökmen Zararsız, 493 projeden 322’sinin Proje Pazarı’nda yer alacağını ifade ederek, “Bu etkinliğe gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. 550 katılımcıyı ağırlamayı bekliyoruz ve Tanıtım Günleri ile birlikte toplam katılımın binin üzerine çıkacağı öngörüsündeyiz. Proje pazarındaki başvuruların arttığını görmek bizi sevindiriyor. Sadece birliğimize bağlı 18 üniversite değil, pek çok kamu, özel üniversite ve özel sektörden de projelerin başvurduğunu görmek mutluluk verici” dedi.

Ülke Kalkınmasına Katkı

Anadolu Üniversiteler Birliği’nin Dönem Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Fatih Altun, ülkenin kalkınması adına önemli adımlar attıklarını vurgulayarak, “Bilim ve teknoloji üretme hedefine ulaşmak için çaba sarf ediyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini sürekli olarak gündeme getirmiş olmamız, sonuçlar açısından beklentimizin altında kalmasına neden oldu. Ancak günümüzde, öğrencilere kariyer alanlarında daha üst seviyelere ulaşmaları açısından aktif projeler sunuluyor. Anadolu Üniversiteler Birliği’nin düzenlemesiyle 4’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge Proje Pazarı, bu tür çalışmaların başında geliyor. Akademisyenlerimizin öğrencilerle birlikte projeler geliştirmesi, gelecekteki çalışmalar ve ülkenin kalkınması açısından büyük bir değer taşıyor. 18 üniversitenin güçlü katılımı, stratejimiz açısından büyük bir önem arz etmekte” ifadelerini kullandı.

Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Önemi

Prof. Dr. Fatih Altun, üniversite-sanayi işbirliğinin büyüklüğüne dikkat çekerek, “Kayseri, ihracatının ithalatının iki katını gerçekleştiren sanayi potansiyeli yüksek bir ildir. Bu özelliğin sürdürülmesi, üniversitelerin ön planda yer almasıyla daha da anlam kazanacaktır. Erciyes Üniversitesi olarak şehrimizi, ülkemizi ve tüm insanlığı desteklemeyi amaçlıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz ve öğrencilerimizin 322 projeyi sergileyeceğini belirtmek istiyorum. Ayrıca, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile birlikte 18 üniversitemizi tanıtacağız” dedi.

Etkinlikte yer alan üniversiteler, geliştirdikleri projeleri stantlarda tanıttı.