**Van’da Hırsızlık İhbarı Oyununu Jandarma Ortaya Çıkardı**
Van’ın Erciş ilçesinde, bir vatandaşın evine hırsız girdiğini iddia etmesi, jandarmanın titiz çalışmaları sonucu gerçek yüzünü gösterdi.
**Olayın Gelişimi**
Çelebibağı Mahallesi’nde yaşayan 42 yaşındaki Harun A., evine hırsızın girdiği iddiasıyla Çelebibağı Jandarma Karakolu’na başvurdu. İhbarında, evindeki bazı altın ve eşyalarının çalındığını, aynı zamanda evine zarar verildiğini belirtti. Jandarma ekipleri, durumu derinlemesine incelemek üzere hemen harekete geçti.
**Hırsızlık İddiasının Gerçek Yüzü**
Yapılan kapsamlı araştırmaların ardından, Harun A.’nın alacaklılarına karşı ödeme yapamayışının bir bahane oluşturmak amacıyla asılsız bir ihbarda bulunduğu belirlendi. Olayda çalınan herhangi bir eşyaya rastlanmadığı gibi, jandarmayı da yanıltmaya çalıştığı ortaya çıktı. Gerçek, “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” atasözünü akıllara getirdi.
**Hukuki Süreç Başlatıldı**
Harun A., yalan beyanda bulunarak adli makamlara ve güvenlik güçlerine gereksiz yere zaman kaybettirdiği gerekçesiyle yasal işlemle karşı karşıya kaldı. Olay, sorumluluk bilinci ile hareket eden jandarma ekiplerinin dikkatli çalışmaları sayesinde ortaya çıkmış oldu.

