Engelli Gençlerin Polis Olma Hayali, Didim’de Gerçeğe Dönüştü!

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği, Polis Haftası dolayısıyla Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortak etkinlik düzenledi. Yüzde 80 engelli Okan Akay rütbe yükseltirken, Cem Eren Özçakmak’a polis üniforması giydirildi. Etkinlik, engelli bireylerin topluma entegrasyonunu destekledi. Dernek Başkanı Tuncer Kura, organizasyonların önemine dikkat çekerek emniyet teşkilatına teşekkür etti.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği, Polis Haftası dolayısıyla Didim İlçe

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği, Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği yaparak anlam dolu bir organizasyona imza attı. Bu etkinlik, Altınkum Polis Karakolu’nda gerçekleştirildi ve engelli gençlerin polis olma hayalleri gerçeğe dönüştü.

Didim’de yaşayan yüzde 80 fiziksel ve zihinsel engelli Okan Akay ile yüzde 70 zihinsel engelli Cem Eren Özçakmak için özel olarak düzenlenen etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Okan Akay, daha önce polislik deneyimi yaşamıştı ve bu yılki etkinlikte rütbesi büyütüldü. Cem Eren Özçakmak ise, ilk kez polis üniforması giyerek bu hayalini gerçekleştirdi.

Etkinlik sırasında Okan ve Cem Eren, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir polis aracıyla şehirde devriye turu attı. Programa, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Tuncer Kura, dernek yöneticileri, engelli bireylerin aileleri ve emniyet yetkilileri katıldı. Tüm katılımcılar bu özel etkinliğin hem Polis Haftası’na hem de engelli bireylerin topluma katılımına büyük katkı sağladığını ifade etti.

Etkinliğin sonunda görüşlerini paylaşan Dernek Başkanı Tuncer Kura, bu tür organizasyonların engelli bireylerin toplumsal yaşama kazandırılmasında önemli bir rol oynadığını belirterek, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne sağladıkları destek için teşekkür etti.