Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Engelli Çocuklar, Dersimspor ile Dostluk Maçında Koruyucu Aile Olma Mesajı Verdi

Tunceli’deki Bedri Es Bakım Rehabilitasyon Merkezi’nde, engelli çocuklar Dersimspor ile dostluk maçı düzenleyerek, koruyucu aile olmanın önemine dair farkındalık yarattı. Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Okan, etkinliğin ardından destek için herkesi koruyucu aile olmaya davet etti.

Tunceli'deki Bedri Es Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde, engelli çocuklar Dersimspor ile

Tunceli’de Engelli Çocuklardan Anlamlı Etkinlik!

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Bedri Es Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, koruma altında bulunan engelli çocukları ile Dersimspor’un bir araya gelmesini sağladı. Bu özel buluşma, yalnızca bir spor etkinliği değil, aynı zamanda sosyal farkındalığı artırma amacı taşıyan anlamlı bir projenin de parçası oldu.

Dostluk Maçı ile Farkındalık Yaratıldı

Devlet korumasındaki engelli çocuklar, Dersimspor ile gerçekleştirdikleri dostluk maçı vesilesiyle toplumsal sorumluluk mesajları verdiler. Sporun birleştirici gücünden faydalanılarak yapılan bu etkinlik, engelli bireylerin topluma katılımını desteklemeyi hedefliyor. Maç öncesinde çocuklar, “Haydi Tunceli Koruyucu Aile Olalım” yazılı pankartlar açarak koruyucu aile olma çağrılarını tüm şehre duyurdular.

Tunceli’den Koruyucu Aile Çağrısı

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Okan, “Engelli çocuklarımızın sosyal hayata entegre edilmesi bizim için büyük bir önceliktir. Dersimspor’un sağladığı destek için minnettarız. Çocuklarımızın pankartında yer alan mesaj son derece değerli. Devlet olarak her zaman onların yanında olacağız; fakat aile sevgisi kadar önemli bir adres yoktur. Tunceli halkını, bir çocuğa sıcak bir yuva sunarak koruyucu aile olmaya davet ediyorum,” dedi.