Engelleri Aşarak İki Üniversiteyi Birden Okuyan Buse Ekrem, Azmiyle Örnek Oluyor

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Buse Ekrem, doğuştan Spina Bifida hastası olmasına rağmen iki üniversitede eğitim almakta ve yerel basında muhabirlik yapmaktadır. Azmiyle gençlere engelleri aşmaları için ilham vermektedir.

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Buse Ekrem, doğuştan Spina

Buse Ekrem: Engelleri Aşan Bir Örnek

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Buse Ekrem, doğuştan gelen Spina Bifida hastalığına rağmen yaşamın her alanında mücadele ederek tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı anda iki farklı üniversitede eğitimine devam eden Ekrem, yerel medya sektöründe muhabirlik, kameramanlık ve sosyal medya uzmanlığı gibi görevlerde çalışarak gençlere ilham veriyor.

Çift Eğitim ve İş Hayatı

Spina Bifida hastalığı ile dünyaya gelen Buse Ekrem, hem iş hayatında başarı göstermekte hem de eğitimine devam etmektedir. Dört yıllık yönetim bilişim sistemleri programının son yılına geçmişken, iki yıllık sosyal medya yöneticiliği alanında da ilk sınıf öğrencisi olarak derslerine katılmaktadır. Ekrem, “Karasu’da faaliyet gösteren bir gazetede sosyal medya uzmanı olarak çalışıyorum. Son bir aydır muhabirlik ve kameramanlık yapıyorum. Habercilikte aktif olmak zorundayız. Ofis ortamında çalışmak benim için daha rahat. Ancak sahada zorluklarla karşı karşıyayız. Benim yaşıtlarıma iletmek istediğim mesaj, engelleriniz ne olursa olsun asla pes etmemenizdir. Ben mücadelemi verdim ve buradayım. Siz de kendi sesinizi duyurun,” ifadelerini kullanarak azmini vurguladı.

Buse Ekrem’in hikayesi, özellikle gençler için bir motivasyon kaynağı olmayı sürdürüyor.