Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Bankacılık Hizmet İhalesi Gerçekleşti
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından düzenlenen Bankacılık Hizmet İhalesi’nin sonuçları açıklanmıştır. Yapılan resmi değerlendirmelerde, en yüksek promosyon teklifinin 90 bin lira ile VakıfBank tarafından verildiği kaydedilmiştir.
İhale Süreci ve Katılım
EGM’nin merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelin maaşları ve ücret ödemelerine ilişkin gerçekleştirilen ihaleye, sosyal medya platformları ve Polis Radyosu üzerinden canlı yayınla erişim sağlandı. İhale süreci, bankaların kapalı tekliflerini sunmasının ardından açık arttırma metodu ile devam etti. 2025-2028 yıllarını kapsayan ihaleye toplamda 24 banka davet edildi ve bunlardan 5 banka teklif verdi. İhaleye katılan banka teklifleri ise şu şekilde oluştu:
– Halk Bankası: 75 bin Türk lirası
– İş Bankası: 30 bin Türk lirası
– Yapı Kredi Bankası: 54 bin Türk lirası
– VakıfBank: 75 bin Türk lirası
– Ziraat Bankası: 50 bin Türk lirası
Kapalı teklifler alındıktan sonra, toplam 7 tur süren açık artırma ile ihaleyi VakıfBank 90 bin lira ile kazanmıştır.
Promosyon Teklifinin Değerlendirilmesi
EGM Strateji Daire Başkanı Seylan Demir, VakıfBank temsilcisinden teklifi güncellemelerini isteyince, banka bu talebi geri çevirdi. Demir açıklamasında; “Bu teklif, diğer kamu kurumlarının promosyon anlaşmaları dikkate alınarak detaylı bir incelemeye tabi tutulacaktır. Gerek görülmesi durumunda bankalardan yeni teklifler yazılı olarak istenebilir veya ilave bir oturum yapılabilir,” şeklinde ifadelerde bulundu. Demir ayrıca, sürecin en kısa zamanda tüm personelin memnuniyetini sağlayacak bir şekilde sonuçlanması için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.
Bu gelişmeler, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli personelin finansal haklarının iyileştirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.