Emirdağ’da Bilimsel İş Birliği: Erasmus+ Projesi Kapsamında Öğrencilere Seminar Verildi
Emirdağ’daki Mithatpaşa Ortaokulu, Gülsüm Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen ‘Erasmus+ HORIZON-HEALTHCARE’ projesi çerçevesinde, ilçeye gelen uluslararası akademisyenleri konuk ederek öğrencilerine unutulmaz bir bilim etkinliği sundu.
Öğrencilerin Bilimle Buluşma Fırsatı
Öğrencilerin bilim alanına olan ilgisini artırmak amacıyla gerçekleştirilen seminerde üç farklı akademisyen, katılımcılara bilgi aktardı. Öğrenciler, kariyer planlaması ve bilimsel çalışma süreçleri hakkında sorularını yöneltme imkânı buldu. Adli Tıp alanında öne çıkan çalışmalarıyla tanınan İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ayfer Arslan, gençlere adli tıptaki güncel gelişmeleri anlattı. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seminer Anabilim Dalı’ndan Dr. Ramazan Arslan ise akademik kariyer ve disiplinler arası iş birliği konularında bilgi verdi. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi’nden araştırma görevlisi Pelin Akyürek, sağlık bilimlerindeki yenilikleri aktardı.
Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştirmek
Akademisyenler, bilimsel alanda gençlerin kariyer hedeflerine yön vermenin, ülkenin geleceği için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Proje ekibi, seminerin uluslararası iş birliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Bu etkinlik, okul yönetiminin bilimsel bilinç oluşturma hedefi doğrultusunda büyük bir adım oldu. Öğrencilerin sunumlara gösterdiği yoğun ilgi ise dikkatlerden kaçmadı.
Seminere katılan öğretmenler, bu tür programların gelecek yıllarda genişletilebileceği yönünde olumlu görüş bildirdiler. Etkinlik, akademisyenlere duyulan minnetle sona erdi.
Gelecek İçin Emin Adımlar
Etkinlikte öğrenciler, üç farklı üniversiteden gelen akademisyenlerle bilimsel konularda canlı bir sohbet gerçekleştirdi. Düzenlenen bu programın, gençlerin kariyer bilincini artırma yönünde önemli katkılar sağlayacağı ifade ediliyor.


