**Emine Erdoğan’dan Önemli Mesajlar: Aile Kurumunun Güçlendirilmesi Gerekiyor**
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Büyüyen Avrupa 2025 Uluslararası Zirvesi”nin aile yapısının güçlendirilmesine yönelik ilham verici olacağına inandığını ifade etti.
Emine Erdoğan, zirveye katılmak üzere video mesaj gönderdi. Video mesajında, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda’nın eşi Diana Nausediene’nin organizasyonuna teşekkürlerini sundu. Zirvenin insanlık için hayırlı sonuçlar doğuracağını belirtti.
**Ailedeki Değişim ve Zorluklar**
Emine Erdoğan, geniş aile yapısının ve kuşakların birlikte geçirdiği zamanların artık geçmişte kaldığını vurguladı. Modern dünyanın, aile kurumunun gerçekliğini tehdit eden bir değişim sürecine girdiğini dile getirdi. Ailenin, toplumsal yapının temel unsuru olma rolünün azaldığına, evlilik ve doğurganlık oranlarının düşmesine dikkat çekti.
2030 yılı itibarıyla dünyada her altı kişiden birinin 60 yaşında olacağının ve 2050 yılına kadar 80 yaş üstü nüfusun üç kat artmasının beklendiğini belirten Erdoğan, doğurganlık oranlarının düşmesinin genç nüfusun azalmasına ve dolayısıyla ekonomik büyümenin yavaşlamasına neden olacağı uyarısında bulundu.
Emine Erdoğan, Türkiye olarak aile kurumunu önemsediklerini, bu sebeple 2025 yılını “Aile Yılı”, 2026-2035 arasını ise “Aile ve Nüfus On Yılı” ilan ettiklerini hatırlattı. “Kökleri zayıflayan bir ağaç ayakta kalamaz; benzer bir durum aileler için de geçerlidir” ifadelerini kullandı.
**Çeşitli Destekler ve Politikalara Vurgu**
Aile ile çalışma hayatı arasındaki çatışmayı ortadan kaldırmak amacıyla çeşitli politikalar uygulandığını belirten Emine Erdoğan, konut ve evlilik kredileri, esnek çalışma saatleri gibi pek çok destek hizmeti sunduklarını vurguladı.
Bunun yanı sıra, Birleşmiş Milletler Aile Dostları Grubu’nun bir üyesi olarak uluslararası düzeyde ailenin önemini gündeme getirdiklerini dile getirdi. Evlilik yaşının geçici hale gelmesiyle birlikte yalnız yaşayan ve tek ebeveynli aile oranlarının artmasına dikkat çekerek, bu durumun kültürel faktörlerden kaynaklandığını belirtti.
**Umut Verici Adımlar ve Gelecek Vizyonu**
Emine Erdoğan, “Büyüyen Avrupa 2025 Uluslararası Zirvesi”nin önemli meseleleri ele alacağına ve aile kurumunun güçlendirilmesi yolunda yeni bir vizyon getireceğine olan inancını iletti. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, aileyi merkeze alan çözümlerin yaşlanan topluma yeni bir nefes olacağını ifade etti.
Zirvenin öncüsü olan Diana Nausediene’ye teşekkür eden Emine Erdoğan, bu buluşmanın büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, ailenin toplumsal yaşamda tekrar merkezde olması için kararlı adımlar atılması gerektiğini sözlerine ekledi.
EMİNE ERDOĞAN, LİTVANYA CUMHURBAŞKANI GİTANAS NAUSEDA’NIN EŞİ DİANA NAUSEDİENE’NİN EV SAHİPLİĞİNDE DÜZENLENEN “BÜYÜYEN AVRUPA 2025 ULUSLARARASI ZİRVESİ”NE VİDEO MESAJ GÖNDERDİ.
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN, “BÜYÜYEN AVRUPA 2025 ULUSLARARASI ZİRVESİ”NİN, AİLE KURUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİNDE YENİ BİR VİZYONUN İNŞASINA İLHAM VERECEĞİNE İNANDIĞINI BİLDİRDİ.
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN EŞİ EMİNE ERDOĞAN, “BÜYÜYEN AVRUPA 2025 ULUSLARARASI ZİRVESİ”NİN, AİLE KURUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİNDE YENİ BİR VİZYONUN İNŞASINA İLHAM VERECEĞİNE İNANDIĞINI BİLDİRDİ.





