Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Emekli Çift Mehmet ve Duygu Kırkıcı, Bisikletle Türkiye Turunda Karapınar’a Ulaştı

    İstanbul’da yaşayan emekli çift Mehmet (69) ve Duygu Kırkıcı (58), Türkiye turuna bisikletle devam ediyor. Beş yılda 1800 km kat eden çift, bisikletle güvenli ulaşım konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Karapınar’daki misafirperverliğe hayran kaldıklarını belirttiler.

    İstanbul'da yaşayan emekli çift Mehmet (69) ve Duygu Kırkıcı (58),

    Emekli Çift Bisikletle Türkiye’yi Geziyor

    İstanbul’da yaşayan emekli bir çift, bisikletle çıktıkları Türkiye turunda Konya’nın Karapınar ilçesine ulaşmayı başardı. Beş yıl süresince kısım kısım pedal çevirerek ülkeyi dolaşan Mehmet (69) ve Duygu Kırkıcı (58) çifti, bu yolculuklarıyla hem görsel bir deneyim yaşamakta hem de bisiklet kullanımına dikkat çekmeyi hedeflemekte.

    Yolculuk Bilgileri

    Nisan ayında İstanbul’dan yola çıkan çift, şu ana kadar toplamda 1.800 kilometre mesafe kat ederek Karapınar’a ulaştı. Günlük ortalama olarak 50 kilometre bisiklet süren Kırkıcı çifti, ihtiyaçlarını bisikletlerine yükledikleri çantalarla karşılıyor. Emeklilik sonrası evde kalmak yerine yola çıkmayı tercih ettiklerini vurgulayan çift, şimdiye kadar 60’a yakın şehri ziyaret ettiklerini belirtti. 10 yıl boyunca bisiklet kullandıklarını ifade eden Mehmet ve Duygu Kırkıcı, yurtdışı yerine önce kendi ülkelerini tanımayı tercih ettiklerini dile getirdi. “İnsanlarımız, doğamız ve tarihimiz çok güzel. Bu bir yaşam tarzı. Herkes bunu yapabilir,” şeklinde konuştular.

    Karapınar’da Misafirperverlik

    Karapınar’dan etkilendiklerini dile getiren çift, ilçede kendilerine gösterilen misafirperverlikten oldukça memnun kaldıklarını da eklediler. Bu tür yolculuklar, hem keşfetme hem de sosyal bağlar kurma açısından önemli bir fırsat sunmakta.