Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Elif Güneri, Şampiyonluklarıyla Kız Çocuklarına İlham Vermeyi Amaçlıyor

    Karabüklü boksör Elif Güneri, Polonya’da kazandığı altın madalya ile ilham kaynağı olmayı hedefliyor. Hindistan’da düzenlenecek Şampiyonlar Gecesi’nde de mücadele etmeye hak kazanan Güneri, Kazakistan’daki World Boxing Kupası’nda da zafer arayacak.

    Karabüklü boksör Elif Güneri, Polonya'da kazandığı altın madalya ile ilham

    Elif Güneri: Kız Çocuklarına İlham Olmayı Hedefliyorum

    Karabük’ün milli boksörü Elif Güneri, mücadele ettiği uluslararası şampiyonluklarla daha fazla kız çocuğuna ilham vermek istediğini dile getirdi.

    Güneri, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen 2025 Felix Stam Dünya Boks Kupası’nda 80 kiloda altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Yıl sonunda Hindistan’daki World Boxing Şampiyonlar Gecesi için de müsabakalara katılma hakkı elde etti.

    Kazakistan’da Yeni Hedefler

    2025 World Boxing Kupası, 28 Haziran – 7 Temmuz tarihleri arasında Kazakistan’da gerçekleştirilecek. Bu yarışmaya hazırlanan Elif, oradan da altın madalyayla dönmek ve İstiklal Marşı’nı okutmak için çalışıyor.

    Polonya’daki başarıdan duyduğu mutluluğu ifade eden milli sporcu, “Orada 80 kiloda şampiyon oldum. Ülkemi ve şehrimi temsil etmek gerçekten çok onur verici. Şimdi Kazakistan’da da şampiyon olmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu.

    Madalyanın Getirdiği Fırsatlar

    Güneri, kazandığı altın madalyanın kendisine nasıl fırsatlar sunduğundan bahsederek, “Hindistan’daki Şampiyonlar Gecesi’nde doğrudan dövüşme hakkını kazandım. Amacım, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” dedi. Buna ek olarak, Kazakistan’da puan toplayarak 4-14 Eylül 2025’te İngiltere Liverpool’da yapılacak Dünya Şampiyonası için avantaj sağlamak istediğini belirtti.

    Kız çocuklarına örnek olma arzusu

    Elif Güneri, sadece madalya kazanmanın ötesinde, Karabük’teki kız çocuklarına bir rol model olmayı istediğini ifade etti. “Karabük, Cumhuriyet kenti ve küçük bir şehir. Ben burada doğup büyüdüm, eğitim aldım ve öğretmenim. Amacım bu şehri ve özellikle kız çocuklarını en iyi şekilde temsil etmek” diye belirtti.

    Antrenörü Baykan Arslan’dan Destek Açıklamaları

    Antrenörü Baykan Arslan, Elif’in şampiyonluklarının ön planda olmasının kolay olmadığını vurguladı. “Her madalya büyük bir emeğin sonucudur. 20 yıl boyunca Elif ile bu zorlu süreçlerde hep birlikte çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

    Arslan ayrıca, yaz tatili yaklaşırken, çocuklara spor yapma konusunda tavsiyelerde bulundu. “Karabük’te her türlü spor imkanı mevcut. Gençlerimizin hangi branşı sevdikleriyle ilgili mutlaka spor yapmaları gerektiğine inanıyorum” dedi.