Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elazığspor Asbaşkanı Mustafa Şerifoğulları’na PFDK’dan 3 ay hak mahrumiyeti ve 190 bin TL para cezası verildi

Elazığspor Asbaşkanı Mustafa Şerifoğulları, Batman Petrolspor maçı sonrası 3 ay hak mahrumiyeti ve 190 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, teknik direktör Fırat Gül de 1 maç men ve 20 bin TL ceza aldı.

Elazığspor Asbaşkanı Mustafa Şerifoğulları, Batman Petrolspor maçı sonrası 3 ay

Elazığspor Asbaşkanına Ceza Geldi

Elazığspor’un Asbaşkanı Mustafa Şerifoğulları, Batman Petrolspor karşısında meydana gelen olumsuz durumlar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından cezalandırıldı.

Nesine 2. Lig Beyaz Grup 6. haftasında gerçekleşen ve Elazığspor’un 2-1 mağlup olduğu müsabakada, Şerifoğulları’nın gerçekleştirdiği kural ihlalleri sebebiyle PFDK’ya sevk edildi. Şerifoğulları, 3 ay hak mahrumiyeti ve toplamda 190 bin TL para cezası ile cezalandırıldı.

Kurulun Kararları

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun 02 Ekim 2025 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda, “Elazığspor Kulübü idarecisi Mustafa Şerifoğulları’nın, 28.09.2025 tarihinde oynanan Elazığspor-Batman Petrol Spor müsabakasında, devre arasında akredite edilmediği alan içinde yer alması, talimatlara aykırı hareket olarak değerlendirilmiştir. Bu durumdan ötürü FDT’Nin 46/1. maddesi kapsamında 10 bin TL ceza verilmiştir. Aynı müsabakada, Hakem soyunma odası koridorlarında hakemlere karşı sergilediği spor ahlakına aykırı tavırlar için ise FDT’nin 39/2. ve 39/3. maddeleri uyarınca 3 ay hak mahrumiyeti ile 180 bin TL para cezası ile karşı karşıya kalmıştır” ifadelerine yer verildi.

Elazığspor’un, bu maç sonrasında takımın başındaki Teknik Direktör Fırat Gül ile de yollarını ayırdığı ve Gül’e 1 maç men ve 20 bin TL para cezası verildiği bildirildi.