Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Elazığlı 17 Yaşındaki Hafız Abdulkadir Ayaz, Cuma Namazını Saray Camisi’nde Kıldırdı ve Ayasofya Hayalini Sürdürüyor

    Elazığ’da 17 yaşındaki Hafız Abdulkadir Ayaz, Ayasofya’da Cuma namazı kıldırma hayalini gerçekleştirmek için ilk hutbesini Saray Camisi’nde verdi. 2021’de hafız olan Ayaz, Elazığ’da düzenlenen yarışmada il birincisi olmasına rağmen finalde olumsuzluklar yaşadı. Genç hafız, hedefinden vazgeçmediğini ve destek beklediğini belirtti.

    Elazığ'da 17 yaşındaki Hafız Abdulkadir Ayaz, Ayasofya'da Cuma namazı kıldırma

    Elazığlı Genç Hafız, İlk Hutbesini Saray Camisi’nde Verdi

    Elazığ’da yaşayan 17 yaşındaki Hafız Abdulkadir Ayaz, hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı attı. Ayasofya’da Cuma namazı kıldırma hedefi ile yola çıkan genç hafız, ilk hutbesini Elazığ Saray Camisi’nde verdi. Yarışma finaline ulaşamasa da hayallerinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Abdulkadir Ayaz, kıraati ve hutbesiyle büyük takdir topladı.

    Kaybettiği Fırsata Rağmen Hedeflerine Kenetlendi

    2021 yılında Elazığ Altınçevre Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan Hafız Abdulkadir Ayaz, 2025 yılında yapılacak “Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması”nda il birincisi olmayı başardı. Ancak bölge finaline gitmek için Hakkari’ye seyahat etmesi, İstanbul’daki Ayasofya’ya ulaşmasını engelledi. Hayallerini yitirmeyen genç hafız, Ayasofya’da Cuma namazı kıldırma arzusunu gündeme getirerek, Saray Camisi’nde ilk hutbesini vermeyi hedefledi.

    Destek Bekliyor

    Hafız Abdulkadir Ayaz, Ayasofya’da namaz kıldırmanın sadece bir hedef değil aynı zamanda bir hayal olduğunu dile getirerek, “17 yaşındayım. 2021 yılında Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Elazığ Altınçevre Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlığımı tamamladım. 2025 yılında düzenlenen genç hatipler minberde hutbe okuma yarışmasında Elazığ il birinciliği kazandım. Fakat çeşitli olumsuzluklar nedeniyle İstanbul’daki Türkiye finaline gidemediğim için kendi imkanlarımla burada hutbe vermek istedim. Yetkililerden bu konuda destek bekliyorum” dedi.

    Cuma namazını kılanlardan biri ise Abdulkadir’in hutbesinin ve namaz kıldırma yeteneğinin oldukça etkileyici olduğunu belirtti. “Genç delikanlı bir kardeşimiz Abdulkadir ile tanıştık. Hutbesi de güzeldi, namaz kıldırması da. Çekirdekten yetişen bu kardeşlerimizin sayısının artmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı