Elazığ’da Üç Yeni Aile Sağlığı Merkezi Açıldı
Elazığ’da, Sağlık Bakanlığı’nın destekleriyle inşa edilen üç Aile Sağlığı Merkezi, düzenlenen törenlerle hizmete girdi. Bu yeni merkezler, Kızılay, Güneykent ve Şahinkaya Mahallelerinde, vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlamasını amaçlıyor. Açılış etkinliğine Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, İl Sağlık Müdürü Dr. Emrah Gecekuşu, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu ve sağlık çalışanları katılım gösterdi. Ayrıca, şehirde yapımı süren dört yeni Aile Sağlığı Merkezinin de yakın bir zamanda hizmete gireceği belirtildi.
Sağlık Hizmetlerinde Erişilebilirlik Ön Planda
Vali Numan Hatipoğlu, devam eden dört Aile Sağlığı Merkezinin inşaatlarının hızla sürdüğünü ifade ederek, “Birinci basamak sağlık hizmetleri, sağlık sistemimizin temel taşlarını oluşturuyor. Bu hizmetlerin mahallelerimizde dengeli bir şekilde dağıtılması, vatandaşlarımızın erişimi açısından büyük önem taşıyor. Bu merkezlerin ilimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Hatipoğlu, Aile Sağlığı Merkezlerinin 3. basamak sağlık hizmetlerinde randevu sisteminin aşılmasında önemli bir rol oynadığını da sözlerine ekledi.
Yeni Merkezi Açılışındaki Yenilikler
AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, açılışın Elazığ için önemi vurgulayarak, “İlk olarak Kızılay Aile Sağlığı Merkezimizi açtık. Burada iki hekim görev yapacak. Vatandaşlarımızın hastanelerden randevu alırken karşılaştıkları zorluklar nedeniyle, Sağlık Bakanımızın çabalarıyla Aile Sağlığı Merkezlerinin sayısını artırmak ve bu hizmetleri daha nitelikli hale getirmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Keleş, ayrıca, Aile Sağlığı Merkezleri sayesinde, illerdeki 3. basamak hastanelerin üzerindeki yükün de hafifleyeceğini belirtti. Yeni uygulama ile birlikte, Aile hekimlerinin hastanelerden randevu almasına olanak tanındığını ifade eden Keleş, bu şekilde daha fazla vatandaşın kolaylıkla sağlık hizmetine ulaşabileceğini de sözlerine ekledi.