Ana SayfaGüncelElazığ'da Okuma Yazma Seferberliği Kapsamında Kurslar Devam Ediyor

Elazığ’da Okuma Yazma Seferberliği Kapsamında Kurslar Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği çerçevesinde Elazığ’daki kurslar, vatandaşlara okuma yazma öğretmeye devam ediyor.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın desteğiyle, 2018 yılından bu yana yürütülen bu seferberlikte okuma yazma bilmeyenlerin sayısını en aza indirmek amacıyla yoğun çaba harcıyor. Şu anda kent genelinde gerçekleştirilen 4 farklı kurs ile yaklaşık 50 kişi eğitim alıyor. Okuma yazma konusunda geçmişte çeşitli nedenlerden dolayı fırsat bulamayan katılımcılar, bu eğitimlerle arzu ettikleri bilgiye kavuşuyor. Çeşitli hayat koşulları nedeniyle eğitim alamayan bireyler, bu kurslar sayesinde hem isteklerini gerçekleştiriyor hem de hayallerinin peşinden gidiyor. İlk ve ikinci düzey eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılara ilkokul seviyesinde diplomalar verilirken, isteyenler Halk Eğitim Merkezi’ne başvurarak açık ortaokul ve lise kayıtlarını yaptırabiliyorlar.

Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, Emine Erdoğan’ın himayesindeki seferberlik çerçevesinde kursların aktif olarak sürdüğünü belirtti. Tabar, “Elazığ’da kimseyi okuma yazma bilmez hale getirmemek adına çalışıyoruz. Şu anda 4 farklı kursumuz mevcut ve 50’ye yakın vatandaşımız katılıyor. Bu dönem içerisinde yaklaşık 200 kişi eğitim aldı. Okuma yazma bilmeyenler, bulundukları bölgede okul müdürlerine, muhtarlara ya da kamu kurumlarına başvurarak kurs açtırabiliyor. Yaklaşımlarımız sadece mahallelerle sınırlı kalmayıp, Halk Eğitim Merkezleri yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda da devam ediyor. Açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında ve çocuk eğitim evlerinde de benzer kurslar düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tabar, okuma yazma eğitiminin iki aşamalı olduğunu ve 1’inci kademe eğitimini tamamlayan bireylere okuryazar belgeleri verildiğini, daha sonra ikinci kademe eğitimi ile ilkokul diploması kazandırıldığını kaydetti. Öğrenimlerini tamamlayan katılımcılar, edindikleri belgelerle açık ortaokula veya liseye kayıt olabiliyorlar. Ayrıca, bu belgeyle çeşitli fırsatlardan yararlanabilen katılımcılar, ehliyet alabiliyor veya diğer alanlarda diplomalarını kullanabiliyor. Tüm okuma yazma bilmeyenleri bu kurslara katılmaya davet ettiğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Alanya’da Sağınağın Getirdiği Su Baskınında Yabancı Uyruklu Kadın Kurtarıldı

Alanya'da dün akşam etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına yol açtı. Kızlarpınarı Mahallesi'nde bir yabancı kadın, evinde mahsur kalırken, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Kadın, güvenli bir bölgeye alındıktan sonra sağlığının iyi olduğunu belirtti.

Aksaray’da Hırsızlık Şüphelileri Trafik Kazasında Yakalandı: Bir Şahıs Hayatını Kaybetti, Diğeri Tutuklandı

Aksaray'da S.K. ve G.B. isimli iki hırsız, 600 bin liralık ziynet eşyası çaldıktan sonra yakalandı. Ancak Karapınar'da geçirdikleri trafik kazasında G.B. yaşamını yitirdi, S.K. tutuklandı. Çalınan eşyalar henüz bulunamadı.

Samsun’da Yaşlılar Arasındaki Tartışma, Zabıta ve Vatandaşların Müdahalesiyle Kontrol Altına Alındı

Samsun'un İlkadım ilçesinde, iki yaşlı adam arasında başlayan tartışma, vatandaşlar ve zabıtanın müdahalesiyle büyümeden sona erdi. Taş ve kemer kullanan bireyler, çevredekilerin yardımıyla kavgaya dönüşmeden ayrıldı.

Samsun’da Yaşlı İki Adam Arasındaki Tartışma Zabıta ve Vatandaşların Müdahalesiyle Kavgaya Dönüşmeden Sonuçlandı

Samsun İlkadım'da iki yaşlı adamın tartışması, zabıta ve vatandaşların müdahalesi sayesinde kavgaya dönüşmeden sona erdi. Tartışma esnasında bir kişi taş ve kemerle karşı tarafa yönelirken, çevredekiler tarafından engellendi. Olay sonunda taraflar ayrıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 170 yeni aracı dualarla hizmete sundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ulaşım ve sosyal hizmetler için temin edilen 170 yeni aracı dualarla hizmete açtı. Başkan Ahmet Aras, araçların belediyenin kararlılığını simgelediğini vurguladı. Belediyenin yapısını güçlendirmek için önemli adımlar attıklarını belirterek, hizmete katkısı olan tüm personele teşekkür etti. Aras, ülkedeki zorluklara dikkat çekerek, herkesin geleceğe yönelik sorumluluk taşıdığını ifade etti.