Elazığ’da Kurban Bayramı coşkusu
Kurban Bayramı’nın ilk gününde Elazığ’da, bayram namazını kılan vatandaşlar, ardında kurban kesim işlemlerine hızlı bir şekilde geçiş yaptı.
Kurbanlık işlemleri
Bayram namazının hemen ardından, halk, kurbanlarını keserek dini yükümlülüklerini yerine getirmiş oldu. Elazığ Belediyesi’nin belirlediği kurban kesim alanlarına gelen vatandaşlar, kesim sonrası elde ettikleri etleri poşetleyerek evlerine götürdü.
Kurban kesen İhsan Ağaç, “Biz bayram hazırlığımızı tamamladık ve şimdi kurban kesmeye başladık. Tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun. Kurbanımızı sabah erken saatlerde kestikten sonra akraba ve dostlarımızı ziyaret edeceğiz” dedi.
Kalabalık kesim alanları
Kurban kesimi için gelen Furkan Turan ise, “Burada bulunmamızın sebebi görevimizi yerine getirmek. Kurbanımızı kestik ve bayram namazımızı da eda ettik. Şimdi etlerimizi paylaşıp akrabalarımızı ziyaret edeceğiz. Kesim alanında yoğunluk var; kasaplık hizmetine çok ihtiyaç var” diye belirtti. Seyfettin Çelikoğlu da, “Kurbanın ardından bayramlaşma için hazırlık yapıyoruz. Namazdan sonra kurban kesim alanına gelerek burada yoğunluk yaşandığını gördük” ifadelerini kullandı.