Elazığ’daki İşçi Sorunları Gündemde
Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan Eti Gümüş Maden işletmesinde çalışmakta olan işçiler, maaşlarını uzun bir süredir alamadıklarını ve bazı iş arkadaşlarının işten çıkarıldığını ifade ediyor. SSS Yıldızlar Holding’inin bünyesinde faaliyet gösteren bu maden ocağında, yüzü aşkın işçi, maaş ödemelerinin durmasına tepki gösterdi.
Çalışanların Mağduriyeti Artıyor
SSS Yıldızlar Holding’e bağlı olan Eti Gümüş’te çalışan Fazlı Ünal, 2020 yılından beri bu işletmede görev yaptığını belirterek, “Son 7 aydır maaşlarımızı almadık. Holding hakkımızı bir türlü vermiyor, ‘Mahkemeye başvurun, gücünüz yetiyorsa alın’ gibi sözlerden bıktık. İşçilerin ve memleketimizin hakkını gasbettiklerini düşünüyoruz. Şu an nasıl haklarımızı alabileceğimiz konusunda bir bilgimiz yok” şeklinde konuştu.
Ücretsiz İzinler ve Tazminat Sorunları
Arslan Hasan adlı bir diğer işçi ise, laboratuvarda vardiya sorumlusu olarak çalıştığını ifade ederken, “Yedi aydır maaş alamıyoruz. Eğer madem işten çıkartılacaksak, en azından tazminatlarımızı versinler. 6 yıl boyunca çalıştığım tazminatı mahkemeyi kazandığım halde almadım. Benim gibi birçok kişi benzeri mağduriyet yaşıyor. İlçedeki esnaf ve halk da zor durumda” diyerek yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.
Bu gelişmeler, söz konusu kuruluşun işçi hakları konusundaki sorumsuzluğunu bir kez daha gündeme getirirken, sıkıntıların nasıl çözüleceği merak konusu olmaya devam ediyor.