Kurban İçin Elazığ’a Gelen Emekli Polisten Neşeli Pazarlık
Elazığ’ta bir besi çiftliği, 75 yaşındaki emekli polis memuru Orhan Taşkaya’nın keyifli pazarlığına tanıklık etti. Kurbanlık almak amacıyla, eşiyle birlikte çiftliğe gelen Taşkaya, hem yaptığı müzakerelerle hem de güler yüzüyle dikkat çekti.
Kurbanlık Seçimi ve Eğlenceli Pazarlık Süreci
Kurban Bayramı için hazırlık yapan Taşkaya, Yiğithan Çopur’a ait besi çiftliğine yönlendirilerek geldiğini ifade etti. Çiftlikteki kurbanlıkları çok beğendiğini belirten emekli polis, seçimini yaptıktan sonra Türkiye’nin geleneksel pazarlık kültürünü sürdürdü. Taşkaya, neşeli bir üslup ile ortamı şenlendirerek herkesin yüzünü güldürdü.
Pazarlık Sonrası Mutlu Son
Pazarlığın ardından Taşkaya, “Bugün burada kurbanlık almak için geldim. Tavsiye üzerine geldim. Gerçekten de buradaki hayvanlar harika. Pazarlığımızı yaptık ve süreç sona erdi. Umarım her yıl buradan alım yapacağım. Gerçekten sıkı bir pazarlık oldu, ama yine benim istediğim oldu” sözleriyle gülümseyerek hislerini açıkladı.
Besiciden Taşkaya’ya Teşekkür
Besik sahibi Yiğithan Çopur, “Kendisi çiftliğimize gelerek kurbanlık aldı. İnşallah kurban günü de hayvanı biz keseceğiz. Orhan amcamız seçiminde oldukça titizdi ve pazarlık aşamasında bizi biraz zorladı. Ancak onun gönlü bizim için çok değerlidir” diyerek Taşkaya’ya duyduğu saygıyı ifade etti.