Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Elazığ’da Dijital Gençlik Merkezi’nde Robotik Kodlama Eğitimleri Başladı

    Elazığ Belediyesi, Avrupa Birliği ve UNDP iş birliğiyle Dijital Gençlik Merkezi’nde robotik kodlama eğitimleri başlattı. 9-14 yaş arası gençlere yönelik eğitimlerde Hakan Özcan, temel kodlama ve elektronik bilgileri sunarak, gençlerin dijital alanda gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor. Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, bu kurslarla gençlerin bilim ve teknoloji alanında yetkinlik kazanmalarını amaçladıklarını açıkladı.

    Elazığ Belediyesi, Avrupa Birliği ve UNDP iş birliğiyle Dijital Gençlik

    Dijital Gençlik Merkezi’nde Robotik Kodlama Eğitimleri Başladı

    Elazığ Belediyesi, Dijital Gençlik Merkezi (DİGEM) aracılığıyla gençlere robotik kodlama eğitimleri sunmaya başladı.

    Bu eğitimler, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde hayata geçirilen “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Projenin amacı, dijital becerilerin kazandırılmasıyla insan kaynağını güçlendirmek ve geleceğin mesleklerine yönelik hazırlamaktır. Bilgi teknolojileri, robotik ve kodlama, dijital pazarlama, sosyal inovasyon gibi konularda gençlere eğitim veriliyor.

    Robotik Kodlama Eğitimi Detayları

    Dijital Gençlik Merkezi’nde, 9-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik olarak düzenlenen robotik kodlama kursları, Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) Eğitim Uzmanı Hakan Özcan tarafından veriliyor. Eğitimlerde, katılımcılara robotik ve kodlama, algoritmalar, blok tabanlı kodlama, temel elektronik bilgiler ve uygulamalar gibi konularında kapsamlı bilgi sunuluyor. Eğitimler, cumartesi ve pazar günleri olmak üzere iki farklı grup şeklinde gerçekleştiriliyor.

    Dijital Gençlik Merkezi’nde ilerleyen süreçte daha birçok alan ve konuda kurslar düzenleneceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Başkanımız Şahin Şerifoğulları, bu kursları gençlerimizin gelişimi için hayata geçirdi. Hedefimiz, gençlere bilim ve teknoloji alanında önemli kazanımlar sağlamak” ifadelerini kullandı.