Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ekrem İmamoğlu’nun Lisans Diploması İddiasıyla Yargılandığı Davanın İlk Duruşmasında Ara Karar Alındı

    Ekrem İmamoğlu’nun sahte lisans diploması iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında, mahkeme ara karar vererek, İmamoğlu’nun diplomasının iptali sürecini inceleme kararı aldı. Duruşma, 20 Ekim 2025’e ertelendi.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Ekrem İmamoğlu’nun Duruşmasında Ara Karar Verildi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının sahte olduğu iddialarıyla ilgili görülen davanın ilk duruşmasında önemli bir karar verildi. Ekrem İmamoğlu hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

    Sahte Diploma İddialarında Yargılama Süreci Başladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun diploma sahteciliği ile ilgili olarak başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame doğrultusunda İmamoğlu’nun “resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla yargılanmasına İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. İlk duruşmada İmamoğlu ve avukatları savunma yaptı.

    İmamoğlu’nun Savunmasının Ardından Duruşmaya Ara Verildi

    Duruşmanın ilerlemesiyle birlikte mahkeme, İmamoğlu’nun savunmasından sonra ara karar almak için duruşmayı erteledi. Ara kararda, Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının iptaline ilişkin açtığı davanın dosyasının İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nden istenmesine karar verildi. Duruşmanın eksikliklerin giderilmesi amacıyla 20 Ekim 2025 tarihine ertelendiği açıklandı.