Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Modern Binası Hizmete Girdi

Ege Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu’nun modern binasını açtı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, yeni yapının eğitimdeki kalitenin bir göstergesi olduğunu belirtti. 5 katlı binada akıllı derslikler ve konferans salonları yer alıyor. Yüksekokul, nitelikli yabancı dil eğitimi sunarak uluslararası iş birliklerine de önem veriyor.

Ege Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu'nun modern binasını açtı. Rektör Prof.

Ege Üniversitesi, modern altyapıya sahip ve son teknoloji ile donatılmış yeni Yabancı Diller Yüksekokulu binasının açılışını üniversite yönetimi ve senato üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Açılışın ardından yeni bina, haftalık senato toplantısına ev sahipliği yaptı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “2023 itibarıyla taşınma süreci tamamlanan ve 2023-2024 akademik yılında eğitim vermeye başlayan bu yeni yapı, fiziksel bir mekânın ötesinde; üniversitemizin çağdaş eğitim anlayışının ve akademik mükemmeliyet hedefinin bir simgesidir. Yabancı Diller Yüksekokulu, 112 nitelikli öğretim elemanıyla her yıl yaklaşık 2800 öğrenciyi ağırlamaktadır ve öğretim süreçlerini güçlü bir dil altyapısıyla desteklemektedir. Ayrıca, yeni gelen öğrencilerimize özel bir oryantasyon programı ile kurumsal kimliğimize adaptasyonlarını kolaylaştırıyoruz” dedi.

Yeni binanın özelliklerinden bahseden Prof. Dr. Budak, “Modern bir tarzda inşa edilen 5 katlı binamızda, 91 akıllı tahta ile donatılmış derslik, 25 öğretim görevlisi ofisi, 250 kişilik bir konferans salonu ve iki adet 50 kişilik küçük toplantı salonu bulunmaktadır. Ayrıca, kütüphane ve etkinlik alanlarıyla öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunacak çağdaş bir eğitim ortamı oluşturulmuştur. 2024 yılında YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde ‘Eğitimde Erişim’ ve “Mekânda Erişim” kategorilerinde Bayrak Ödülü ve ‘Engelsiz Program Nişanı’ ile ödüllendirilmekteyiz. Bu başarı, kapsayıcı bir üniversite olma hedefimizin bir sonucudur” şeklinde konuştu.

Yabancı Diller Yüksekokulu’nda sunulan nitelikli eğitim programlarını vurgulayan Prof. Dr. Budak, “Yüzde 30 ile yüzde 100 İngilizce ve yüzde 100 Almanca eğitim programlarının yanı sıra hazırlık eğitimi alan öğrenciler de bu modern ortamda yabancı dil öğrenme fırsatına sahip. Tüm akademik birimlerin zorunlu yabancı dil dersleri de burada verilmektedir. 21. yüzyıl becerilerine sahip, analitik düşünme ve kültürlerarası iletişim yeteneklerine haiz bireyler yetiştirmek en önemli önceliklerimizden biridir. Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefleri kapsamında Erasmus ve Orhun programları ile Azerbaycan ve Özbekistan gibi çeşitli ülkelerle iş birliği anlaşmaları yapılmakta, böylece önemli akademik ziyaretler gerçekleşmektedir. Yeni binamızın Yüksekokulumuza, üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın konuşmasının sonunda, kurdele kesme töreni ile yeni bina resmen açıldı.