Vefa Projesi Nedir?

Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen ‘Evde Temizlik ve Vefa Projesi', yaşlı, engelli ve kronik hastalara yönelik evde bakım ve temizlik desteği sunarak yüzleri güldürüyor. 2010 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan bu proje, 2022 yılında ülke genelinde yaygınlaştırılarak Edirne'deki ihtiyaç sahiplerinin hayatına önemli dokunuşlar yapmaya devam ediyor.

Bayram Temizliği

Edirne'deki vefa destek grupları, Kurban Bayramı öncesi yaşlı ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek bayram temizliği gerçekleştiriyor. Vakıf bünyesinde istihdam edilen kadınlar, belirli aralıklarla temizlik hizmeti sunarak bu defa bayram öncesi ihtiyaç sahiplerinin evlerini ziyaret ediyor. Cam silme, halı süpürme, toz alma ve çamaşır yıkama gibi detaylı ev temizlikleriyle yaşlı ve engelli bireylerin bayrama hijyenik bir ortamda girmelerine yardımcı oluyorlar.

Sosyal Destek ve Bağlar

Vefa Destek Grupları, düzenli olarak ziyaret ettikleri evlerde hem temizlik hem de sosyal destek sağlıyor. Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tezcan Fidan, il genelinde yaklaşık 200 kişiye hizmet verdiklerini belirtti. Fidan, 'Yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın evlerine ayda iki kez gidiyoruz. Temizlikten kişisel bakıma, hastane işlemlerinden ilaç yazdırmaya kadar birçok konuda destek oluyoruz,' dedi.

Vatandaşların Yorumları

Vefa ekiplerinin belirli aralıklarla aynı kişileri ziyaret ettiğini ifade eden Fidan, bu süreçte güçlü bağların oluştuğunu vurguladı. Engelli vatandaş Aslı Akpınar, 'Bayram temizliği için geldiler. Cam silmekten koltuk çekmeye kadar yapamadığımız tüm işleri büyük bir özveriyle yapıyorlar,' diyerek ekiplerin kendileri için büyük bir destek olduğunu belirtti. Eşi Barış Akpınar ise, 'Bayram öncesi evimizi tertemiz yaptılar. Devletimizden ve Vefa grubundan Allah razı olsun,' dedi.

Neslihan Çokivgin, Vefa ekiplerinin yalnızca ev temizliğinde değil, hastane süreçlerinde de kendilerine yardımcı olduklarını söyleyerek, 'Çok memnunuz, iyi ki varlar,' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kenti // Haber Servisi