Edirne’deki çiçekçiler, Sevgililer Günü’nde beklenen satış rakamlarını tutturamayarak durumu endişe verici buluyor. 55 yıllık çiçekçi İdris Yeşilırmak, sabah erken saatlerde hazırlık yaparak vitrin düzenlemelerine rağmen talebin beklentilerin çok altında kaldığını ifade etti. Yeşilırmak, “Bu yıl 14 Şubat’ta müşteri sayısında ciddi bir düşüş var. İnsanların alım gücü azaldı. Normalde günlük 900-1000 çiçek satardık ama artık insanlar dükkanlarımızın önünden bile geçmiyor” şeklinde konuştu.
Yeşilırmak, iş yerinin Edirne’nin en konumlu yerlerinden birinde bulunduğunu ancak buna rağmen satış yapamadıklarını vurguladı. “Güllere 150 lira dediğimizde bile satın alan yok. Sokaklar tamamen boş, alıcı bulunmuyor. Geceye kadar burada bekleyeceğiz, umarım rızkımız çıkar” diyerek durumu özetledi.
Öte yandan, Sevgililer Günü’nde çiçek almak için gelen Göktuğ Kayışığlu, “Bugün özel bir gün ama sevgilim yok. Bu yüzden çiçek alamıyorum. Gül fiyatları konusunda da hiçbir fikrim yok. Sevgilim olursa onun için fiyatlarına bakarım” ifadesinde bulundu.