Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Edirne’de Gıda Mühendisleri Günü Etkinliği: Gıda Güvenliğine Dikkat Çekildi

    Edirne’de Gıda Mühendisleri Günü, Trakya Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Kadir Süzme, gıda mühendisliğinin önemine vurgu yaptı. Etkinlikte, gıda mühendisliği eğitiminin 50. yılı ve meslekte 25. yılını dolduran mühendisler onurlandırıldı.

    Edirne'de Gıda Mühendisleri Günü, Trakya Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. TMMOB

    Edirne’de Gıda Mühendisleri Günü Coşkuyla Kutlandı

    Edirne’de, gıda güvenliğine ulaşımda önemli bir görev üstlenen gıda mühendislerinin her yıl 25 Eylül’deki Gıda Mühendisleri Günü, Trakya Üniversitesi Demirci Mektebi’nde gerçekleştirilen bir organizasyonla kutlandı.

    TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilciliği ve Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe, alanında uzman akademisyenler, öğrenciler ve özel-kamu sektöründe çalışan gıda mühendisleri katıldı.

    Akademisyenler Bilgi Paylaştı

    Etkinliğin açılışında söz alan T.Ü. Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Pelin Bağcı Onsekizoğlu, gıda mühendisliğinin önemine değindi. Daha sonra sahneye çıkan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Gıda Yüksek Mühendisi Kadir Süzme, gıda mühendislerinin toplum yaşamındaki rolünü vurgulayarak şunları belirtti:

    “Gıda mühendisleri, tarladan sofraya kadar uzanan süreçte kritik bir görev üstleniyor. Modern gıda üretimi ya da gıda güvenliği olmadan gıda mühendislerinden bahsetmek, mümkün değildir. Özellikle pandemi dönemleri ve küresel mali krizler, gıdanın hayatımızdaki elzem yerini bir kez daha gözler önüne sürerken, gıda mühendislerinin stratejik bir meslek grubu olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıkmıştır.”

    Ödüller ve Anmalar

    Konuşmaların ardından, Türkiye’de Gıda Mühendisliği eğitiminin 50. yıl dönümü dolayısıyla bir barkovizyon gösterimi yapıldı. Ayrıca, mesleğinde 25. yılını dolduran gıda mühendislerine Onur Belgeleri verildi.

    Etkinlik, katılımcıların birlikte toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.