Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    EBYÜ’de KBRN ve Yangın Tatbikatı ile Acil Durumlara Hazırlık Artırıldı

    EBYÜ Sağlık Hizmetleri MYO ve AFAD, afet bilincini artırmak amacıyla KBRN ve yangın tatbikatı düzenledi. Tatbikatta, kimyasal madde sızıntısı senaryosuyla çeşitli kurumlardan 47 personel müdahale etti. AFAD İl Müdürü Enver Özcan, çalışmaların başarıyla gerçekleştiğini belirtti.

    EBYÜ Sağlık Hizmetleri MYO ve AFAD, afet bilincini artırmak amacıyla

    Erzincan’da KBRN ve Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) iş birliğiyle, afetlere ve acil durumlara karşı bilinç yaratmayı amaçlayan kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer (KBRN) ile yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

    Gerçekçi Senaryolarla Uygulama

    Tatbikat, yüksekokulun laboratuvarında yaşanan kimyasal madde sızıntısı senaryosu ile başladı. Etrafı saran keskin koku üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bilgi verildi. Olay yerine hızla ulaşan AFAD ve diğer ilgili kurumların ekibi, toplamda 47 personelle hızlıca duruma müdahale etti.

    Alınan güvenlik önlemleri sonrasında, koruyucu kıyafet giymiş kurtarma ekipleri sızıntıdan etkilenen iki kişiye ilk müdahaleyi yaptı. Yapılan arındırma işlemlerinin ardından hastaneye sevk edilen yaralılar için ortam temizliğine geçildi.

    Yangın ve Patlama Anında Koordinasyon

    Tatbikat sırasında, binanın üst katında gaz birikmesi nedeniyle patlama yaşandı ve bir yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangını başarıyla söndürerek, binada mahsur kalan iki kişiyi kurtardı. Aynı zamanda kimyasal sızıntı bölgesi özel solüsyon ve su ile temizlendi.

    Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi ile İlk ve Acil Yardım programlarında öğrenim gören öğrenciler, bu tatbikat sayesinde teorik bilgilerini pratik uygulama ile pekiştirme imkanı buldu.

    AFAD İl Müdürü Değerlendirdi

    Tatbikatın ardından AFAD İl Müdürü Enver Özcan, gerçekleştirdikleri bu tatbikatın, kentte olası bir KBRN vakasına hazırlık amacı taşıdığını belirtti. Özcan, “Kurumsal iş birliğimiz sayesinde potansiyelimizi artırmayı ve öğrencilere değer katmayı amaçladık. Tatbikat oldukça başarılıydı. Kurumlarımızın canlı bir durumda neler yapacağını iyi bildiğini ve müdahale konusunda gecikmeyeceğimizi düşünüyoruz. Umarım, bu tür çalışmalar yalnızca tatbikatlarla kalmaz.” ifadelerini kullandı.