Düzce’den Yıl İçinde İhraç Edilen Kedi ve Köpek Mamalarının Miktarı Bin 117 Tona Ulaştı

1 Min Read

DÜZCE (İHA) – Bu yıl Düzce’nin ihracat listesine dahil olan kedi ve köpek maması, sekiz ay içerisinde toplamda bin 117 ton 495 kilogramlık bir ihracat hacmine ulaştı.

İhracat Kalemlerine Yeni Bir Katkı

Düzce’de ihraç edilen ürünler arasında fındık, orman ürünleri ve çeşitli gıda maddelerine bu yıl ilk kez kedi ve köpek mamaları da eklendi. Kedi köpek maması ihracatı, il genelinde bin tonun üzerinde gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden Açıklama

Düzce Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün verilerine göre, bu yıl mart ayında 77 ton, nisan ayında 87 ton, mayıs ayında 229,2 ton, haziran ayında 27,1 ton, temmuz ayında 189,3 ton, ağustos ayında 171,250 ton, eylül ayında 153,645 kilogram ve ekim ayında 190 ton olmak üzere toplamda bin 117 ton 495 kilogram kedi ve köpek maması ihracatı yapıldı.

İhracat Artışı Hep Devam Ediyor

Düzce’de her yıl yeni ihracat kalemlerinin eklenmesiyle, ihracat hacminin artış göstermesi dikkat çekiyor.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version