Düzce’de Trafik Denetimlerinde Cezalar Arttı
Düzce’de gerçekleştirilen trafik denetimlerinde dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Son bir hafta içerisinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, 7 binden fazla aracın ve sürücünün kontrolünü gerçekleştirdi.
Hız İhlali ve Diğer Cezalar
Yapılan denetimlerin ardından, 628 sürücünün hız sınırlarını aştığı tespit edildi. Ayrıca, emniyet kemeri takmamaktan 98 sürücüye, kask kullanmamanın cezasını ise 119 motosiklet sürücüsü çekti. Kırmızı ışık ihlalinde 15 sürücüye, seyir halinde cep telefonu kullanımında 38 sürücüye, alkollü araç kullanmaktan 22 sürücüye, ses ve gürültü kurallarını ihlal eden 12 sürücüye, abart egzoz kullanmaktan da 4 sürücüye cezai işlem uygulandı. Toplamda, 2 bin 92 sürücüye çeşitli ihlallerden ceza kesilirken, 144 araç da trafikten men edildi.
Bu denetimlerin, trafikte güvenliğin artırılması ve kurallara uyumun teşvik edilmesi amacıyla yapıldığı vurgulandı. Düzce’deki trafik güvenliği için yapılan bu tür denetimlerin devam edeceği bildirildi.

