Ana SayfaGüncelDüzce'de Telefon Tamiri Sırasında Batarya Alev Aldı, Tamirci Olayı Soğukkanlılıkla Yöneterek Uyardı

Düzce’de Telefon Tamiri Sırasında Batarya Alev Aldı, Tamirci Olayı Soğukkanlılıkla Yöneterek Uyardı

**Düzce’de Tehlikeli Telefon Tamiri: Batarya Alev Aldı**

Düzce’de, telefon tamircisi Özgür Acar, bir müşterisinin arızalı telefonuna müdahale ettiği sırada beklenmedik bir olay yaşandı. Tamir esnasında, batarya aniden alev alırken, Acar hızlı bir refleksle durumu kontrol altına aldı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

**Soğukkanlılıkla Yangını Söndürdü**

Acar, bu tür olaylara karşı her zaman hazırlıklı olduklarını belirtti. Olayın detaylarını paylaşan Acar, “İlk defa böyle bir durumla karşılaştım. Batarya arızalı bir telefonla çalışmaya başladım. Bataryayı çıkarırken birden alev aldı. Bu durumlarda her zaman dikkatli davranıyorum. Bataryanın tehlikeli bir durumda olduğunu biliyordum. Alevler çıkmadan hemen müdahale ettim ve bataryayı zararsız bir alana attım. Yangını söndürdüm. Ne bana ne de müşterinin telefonuna zarar gelmedi,” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

**Orijinal Ürün Kullanımının Önemi**

Özgür Acar, bu tür olayların önüne geçmek için vatandaşların orijinal şarj aleti ve batarya kullanmalarını önemle vurguladı. Ayrıca, “Orijinal şarj aleti kullanmak şart. Yan sanayi bataryalar tehlikeli olabilir. Vatandaşlar, telefon bataryalarının ısındığını ya da şarjlarının hızla tükendiğini fark ettikleri an, derhal uzman teknisyenlere başvurmalıdırlar,” şeklinde ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

13. Türkiye Muhasebe Uzmanlığı Kongresi Gaziantep’te Başarıyla Tamamlandı

Gaziantep'te düzenlenen 13. Türkiye Muhasebe Uzmanlığı Kongresi, 5-7 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ali İhsan Çelikbaş, etkinliğin önemini vurgularken, İsmail Tekbaş da güçlü dayanışmanın altını çizdi. Kongre, muhasebe mesleğinin geleceğine dair önemli konuları tartışarak yenilikçi yaklaşımları teşvik etti.

Samsunspor, Anthony Musaba’nın aracında meydana gelen yangınla ilgili olarak, oyuncu ve ailesinin sağlık açısından herhangi bir zarar görmediğini açıkladı.

Samsunspor, futbolcusu Anthony Musaba'nın aracında çıkan yangınla ilgili yaptığı açıklamada, Musaba ve ailesinin kazadan sağ salim kurtulduğunu bildirdi. Yangın, İlkadım ilçesi Ankara Bulvarı'nda meydana geldi ve itfaiyeciler tarafından hızla söndürüldü.

Saraykent Malmüdürlüğü, Artık Vergi Dairesi Olarak Hizmet Vermeye Başladı

Yozgat'ın Saraykent ilçesindeki Malmüdürlüğü, artık Saraykent Vergi Dairesi olarak hizmet verecek. Yozgat Defterdarı Osman Koçaş, ilçede 904 mükellefe hizmet edildiğini ve bazı malmüdürlüklerinin kapatılarak bu mükelleflerin Çamlık Vergi Dairesi'ne yönlendirildiğini duyurdu.

Ümraniye’de Yeni Vakıfbank İlkokulu, Eğitim Dönemine Hazır!

Ümraniye Cemil Meriç Mahallesi'nde inşa edilen Vakıfbank Şehit Şeyda Yılmaz İlkokulu, yeni eğitim dönemiyle açılmaya hazırlanıyor. 7.338,54 m² kapalı alanı, 36 sınıfı ve modern kütüphanesiyle öğrencilere kaliteli bir eğitim ortamı sunacak. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, okulun bölgeye büyük bir katkı sağlayacağını belirtti.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı, KURGAN Sisteminin Dijital Vergi Yapısındaki Önemine Dikkat Çekti

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, KURGAN Sisteminin Türkiye'nin dijital vergi yapısındaki önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Adnan Uslular ise bu sistemin mükellefler ve meslek mensupları için büyük bir önem taşıdığını belirtti. Seminerde Ankara Vergi Denetim Daire Başkanı Arif Güloğlu ve Yardımcısı Fatih Tarım sunum gerçekleştirdi.