Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düzce’de Minikler Güreş Türkiye Şampiyonası Heyecanı Başladı!

Düzce’de düzenlenen Okul Sporları Minikler Güreş Türkiye Şampiyonası, 81 ilden 400 minik sporcunun katılımıyla başladı. Düzce Valisi Selçuk Aslan, güreşte disiplinin önemine vurgu yaparak sporculara başarılar diledi. Müsabakalar pazar günü sona erecek.

Düzce'de düzenlenen Okul Sporları Minikler Güreş Türkiye Şampiyonası, 81 ilden

Düzce, Okul Sporları Minikler Güreş Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Bir sporcu, tuşla yenilmesinin ardından duygusal anlar yaşarken, rakibi, hakem ve antrenörü genç güreşçiyi teselli etmeye çalıştı.

Okul Sporları Federasyonu, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Düzce Güreş Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen bu organizasyona 81 ilden gelen 400 minik güreşçi, Türkiye şampiyonu unvanı için kıyasıya mücadele edecek. Şampiyona toplamda 4 gün sürecek ve turnuvanın sonunda, pazar günü gerçekleştirilecek final müsabakalarıyla kazanan belirlenecek.

Bahçeşehir Spor Salonu’nda yapılan şampiyona, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle açıldı. Düzce Valisi Selçuk Aslan, burada yaptığı konuşmada güreşi disiplin gerektiren bir spor olarak tanımlayarak, “Ata sporumuzda başarılı olmak için azimle çalışmak, ahlaklı kalmak ve disiplin içinde hareket etmek şarttır. Tüm sporculara başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ise, bu önemli etkinliğe 81 ilden güreşçilerin ve teknik ekiplerin katıldığını belirtirken, “Minik sporcular, grekoromen ve serbest stil dallarında Türkiye şampiyonu olmak için büyük bir çaba gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Postoğlu da, amatör sporcuların her zaman destekçisi olduklarını vurgulayıp, “Bu turnuvada mücadele eden minik güreşçilerin ileride milli takıma seçileceğine inanıyor ve başarıları ile gurur duyuyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu eski milli güreşçi, Güreş Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Ramazan Topal, turnuva ile ilgili olarak, “Biz de bir zamanlar bu minderde ter dökmüştük. Oğullarımız bunu sürdürüyor. Minik güreşçilerimizi gördükçe umutlarım artıyor. Onların gelecekte olimpiyatlarda ülkemizi temsil edeceğinden eminim” dedi.

Müsabakalarda, tuşla kaybeden bir sporcu gözyaşlarına hakim olamadı ve rakibi, hakemle birlikte onu teselli etmeye çalıştı. Antrenörü de duruma dahil olarak minik sporcusuna moral vermeye gayret etti.

Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası, 4 gün boyunca sürecek ve sonunda, pazar günü yapılacak final müsabakalarıyla şampiyonlar belirlenecek.