DÜZCE (İHA) – 2025-2026 eğitim öğretim dönemi çerçevesinde Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen Kapsayıcı Okul Gelişim Modeli Projesi, il genelindeki ilçe ziyaretleri ile hız kazanıyor.
İlçe Ziyaretleri İlerliyor
Kapsayıcı Okul Gelişim Modeli Projesi dahilinde şu ana kadar Kaynaşlı, Yığılca, Çilimli, Akçakoca ve Gölyaka ilçelerinde saha çalışmaları gerçekleştirildi. Bu ziyaretlerin temel amacı, kapsayıcı eğitim anlayışının güçlendirilmesi için okul yöneticileri ile bir araya gelerek, kapsayıcı eğitim uygulamaları, rehberlik ve psikolojik danışmanlık (PDR) hizmetleri, ayrıca özel eğitim faaliyetlerini değerlendirmek.
Özel Eğitim Sınıfları İncelendi
Gerçekleştirilen ziyaretlere dair yapılan açıklamada, ilçelerdeki özel eğitim sınıflarının yerinde incelendiği, öğrenme ortamlarının gözlemlendiği ve sahada görevli özel eğitim öğretmenlerine destek hizmetleri sunulduğu belirtildi. Ek olarak, psikolojik danışmanlarla mesleki paylaşım toplantıları düzenlendi ve mevcut uygulamalar ile iyi örnekler üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
Ziyaretler sırasında, okul yöneticileri ve psikolojik danışmanlar için yürütülen Kapsayıcı Liderlik araştırma çalışmasında veri toplama sürecinin de yapıldığı ifade edildi. Proje, PDR hizmetleri ve özel eğitimle ilgili etkili uygulamaları değerlendirmeye devam ederken, eğitimde kapsayıcılık hedefi doğrultusunda yeni ilçe ziyaretleriyle genişleyeceği kaydedildi.


