Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düzce’de Geleneksel Oyunlar Tırı, Öğrencilere Teknolojiden Uzaklaşma Fırsatı Sunduyor

Düzce’de “Geleneksel Oyunlar Tırı” etkinliği ile öğrenciler, ip çekme ve mangala gibi geleneksel oyunlarla eğlenceli zaman geçirdi. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Koordinatörü Gülyeter Yaşar, bu projeyle çocukları teknolojiden uzak tutup kültürel mirası yaşatmayı amaçladıklarını belirtti. Öğrenciler, etkinlik için Düzce Valisi Selçuk Aslan’a teşekkür etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Düzce’de Geleneksel Oyunlar Tırı Coşkusu

Düzce, “Geleneksel Oyunlar Tırı” sayesinde öğrencilerine önemli bir deneyim sundu. Gençler, ip çekme, mangala ve çelik çomak gibi geleneksel oyunlarla teknolojiye bir mola verme fırsatı buldular.

Proje Kapsamında Geleneksel Oyunlar Tanıtıldı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen bu etkinlik, Düzce Valiliği’nin katkılarıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında, çocuklar Türk kültürünün kıymetli oyunları ile tanışarak, teknolojiden uzaklaşma şansı elde ettiler. Tırda yer alan ip çekme, mangala, misket, engelli parkur ve çelik çomak gibi oyunlar, ilk ve ortaokul öğrencileri için özel olarak tasarlandı. Katılımcılar, bu geleneksel oyunları deneyimleyerek keyifli vakit geçirdiler.

Geleneksel Oyunların Önemi Vurgulandı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Koordinatörü Gülyeter Yaşar, oyunların kültürel mirası koruma amaçlı olduğunu ifade etti. Yaşar, “2 Mayıs 2025 tarihinde Ankara’da geleneksel oyun şenliği gerçekleştirdik. Bu etkinlik sonrası ‘bir tır mutluluk’ ifadesinin sahibi federasyon başkanımızın önderliğinde, depremden etkilenen 10 ilimize geleneksel oyun tırlarını gönderdik. Ardından bu tırı tüm Türkiye’ye yaymayı hedefledik ve 45. istikametimiz Düzce oldu. Amacımız, 81 ilimizde geleneksel oyunları muteber kılarak çocukları teknoloji bağımlılığından uzak tutmak” dedi.

Öğrenciler Düşüncelerini Paylaştı

Etkinliğe katılan öğrenciler, Düzce Valisi Selçuk Aslan’a teşekkürlerini iletti. Teknoloji ile dolu bir dünyadan kısa bir süre ayrı kalmanın keyfini sürdüklerini belirten çocuklar, “Teknolojik oyunlar daha pratik ve erişilebilir. Ama burası da gerçekten çok eğlenceli” sözleriyle duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.