Düzce’de Anız Yangını Ormana Sıçradı, 10 Dönüm Arazi Kül Oldu

Düzce’deki anız yangını, rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayarak 10 dönümlük alanı küle çevirdi. Tepecik Mahallesi’nde başlayan yangın, olay yerine ulaşan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 saatte kontrol altına alındı. Yangın havadan drone ile görüntülendi.

Düzce'deki anız yangını, rüzgarın etkisiyle ormana sıçrayarak 10 dönümlük alanı

Yangının Meydana Gelmesi

Düzce’de anız yangını rüzgarın etkisi ile ormana sıçradı. Yangında 10 dönüm arazi küle döndü.

Olayın Detayları

Yangın, Konuralp Tepecik Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Tepecik Mahalle caminin önünde belirlenemeyen bir sebeple anız yangını çıktı. Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangın ormanlık alana sıçradı.

Vatandaşların ve İtfaiye Ekiplerinin Mücadelesi

Vatandaşlar yangını söndürme çalışması gerçekleştirirken, bölgeye Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de sevk edildi. Kısa süre içerisinde bölgeye ulaşan ekipler, 10 dönümlük alanda etkili olan yangına müdahalede bulundu. Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangın, vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin çalışması ile yaklaşık 1 saatlik çalışma ile söndürülerek kontrol altına alındı. Yangında 10 dönümlük alan küle döndü.

Havadan Görüntüleme

Öte yandan ormanlık alanda çıkan yangın ve söndürme çalışmaları havadan drone ile görüntülendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı