Düzce’de Bisiklet Baharı Şenliği Coşkuyla Kutlandı
Düzce, bu yıl 10. kez düzenlenen Bisiklet Baharı etkinliği ile bisiklet severleri bir araya getirdi. Yaklaşık 789 bisiklet tutkunun katıldığı bu özel tur, keyifli bir atmosferde gerçekleştirildi.
Katılımcılar İle Protokol Bir Arada
Gelenekselleşen Bisiklet Baharı etkinliği, Düzce’nin Anıtpark Meydanı’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Düzce Valisi Selçuk Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saygun ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı gibi protokol üyeleri de katıldı. Protokol üyeleri, katılımcılar ile birlikte bisiklet turuna iştirak etti.
Vali Aslan’dan Açıklamalar
Tur öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Aslan, “Bugün Dünya Bisiklet Günü olması vesilesiyle, Yeşilay’ın 12 yıldır düzenlediği bisiklet turuna Valiliğimizin desteğiyle bu yıl da Düzce Belediyesi katkıda bulunuyor. Bu etkinlikte toplam 789 bisikletli kayıt yaptı. Yaklaşık bir saat süren parkur ile Düzce’nin güzelliklerini keşfedeceğiz. Türkiye’nin en genç şehri olmanın yanı sıra, bisiklet kullanımının en yoğun olduğu ikinci şehir olma özelliğini taşıyoruz.” dedi.
Pedal Heyecanı ve Hediye Çekilişi
Daha sonra geri sayımın ardından bisiklet tutkunları Düzce sokaklarında pedal çevirmeye başladı. Anıtpark Meydanı’ndan yola çıkan tur, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde sona erdi. Etkinlik sonunda Düzce Bisiklet Kulübü üyeleri sahne alarak gösterilerde bulundu. Ayrıca yapılan çekilişle 4 talihli bisiklet hediye edildi.
Etkinlik, Düzce’de bisiklet kullanımına dikkat çekerek katılımcılara unutulmaz anlar sundu.