Düzce Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nin San Diego kentinde gerçekleşen dünya genelinde en prestijli yükseköğretim etkinliklerinden biri olan NAFSA 2025 Uluslararası Eğitim Fuarı’na katılım gösterdi.
Fuar Detayları ve Katılım
103 farklı ülkeden 8 binin üzerinde katılımcının yer aldığı bu etkinlikte, Türkiye’nin 53 üniversitesiyle temsil edildiği gözlemlenirken, Düzce Üniversitesi, Dışişleri Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’nın koordinasyonunda “Study in Türkiye” projesi kapsamında ülkemizi başarıyla temsil etti. Eğitim fuarının Türkiye bölümü ve Düzce Üniversitesi, katılımcılardan yoğun ilgi gördü.
Önemli Görüşmeler
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, etkinlik boyunca birçok önemli kurumun temsilcisiyle bir araya geldi. NAFSA CEO’su Dr. Fanta AW ve 2011-2014 yıllarında ABD’nin Türkiye Büyükelçisi olarak görev yapmış olan Francis J. Ricciardone ile görüşen Rektör Sözbir, ayrıca Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı ve Los Angeles Eğitim Ataşesi Abdulkerim Taş ile de Düzce Üniversitesi’nin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda verimli toplantılar gerçekleştirdi.
Resepsiyon ve Temsiliyet
NAFSA 2025 etkinliği kapsamında, Türk üniversiteleri temsilcilerine yönelik düzenlenen ve Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum’un ev sahipliği yaptığı resepsiyona katılan Rektör Sözbir, burada Türkiye’yi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil etme şansını yakaladıklarını söyledi. Düzce Üniversitesi’ni daha geniş bir kitleye tanıtma fırsatı elde ettiklerini vurguladı.
Rektör Sözbir, NAFSA 2025 Uluslararası Eğitim Fuarı’ndan, üniversitesinin uluslararası bağlantılarını genişletme ve akademik iş birliklerini artırma konusunda önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara özel olarak teşekkür etti.