Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü 2025 yılının ilk dokuz aylık faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Raporun içeriğine göre, ağırlıklı olarak altyapı projeleri üzerinde yoğunlaşan müdürlük, iskanın yoğun olduğu bölgelerde yeni hatlar inşa edildiğini ve eski altyapının yenilenme çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
Aynı anda dört alanda hizmet
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon ve atık su bertarafı alanlarında aktif bir şekilde görev yapmaya devam ediyor. 2025 yılının ilk dokuz ayında gerçekleştirilen faaliyetler detaylı bir şekilde rapor halinde sunuldu.
11 kilometre yeni kanalizasyon açıldı
Altyapı sistemlerinin sıkıntılı olduğu bölgelerde gerek vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gerekse önceden belirlenen program çerçevesinde çalışmalara hız veren kanal açma ve vidanjör ekipleri, toplamda 11 kilometre kanal açma işlemi gerçekleştirdi ve 7 bin kez vidanjör hizmeti sağladı. Ayrıca, kanalizasyon hizmetleri çerçevesinde, ana hat ve parsel arızalarına yönelik 240 arıza onarıldı; 500 kere ızgara açma ve temizliği yapıldı. Bunun yanı sıra, 395 parsel için yeni kanalizasyon bağlantı çalışmaları tamamlandı. Belirlenen yatırım projeleri dahilinde 16 kilometre yeni kanalizasyon hattı ve 4 kilometre yağmur suyu hattı inşaatı gerçekleştirildi. Baca ve parsel yükseklikleri ile ilgili ise toplam 700 işlem uygulandı.
İçme suyu altyapısına yenilik
Günlük 4 bin metreküp kapasiteye sahip olan İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde sürekli bakım çalışmaları sürdürülmektedir. İçme suyu yatırımları çerçevesinde, mevcut hatların yenilenmesi ve yeni hat inşaatları için toplam 15 kilometrelik hat inşası tamamlanmıştır. Bunun yanı sıra, 2 bin 270 metre ana hat ve parsel arızalarına müdahalelerde bulunuldu. Ayrıca, 342 yeni su bağlantısı yapılarak yeni aboneler sisteme dahil edildi. Atık Su Arıtma Tesisi ekipleri, dokuz aylık süreç içinde anlaşmalı firmalarda denetim gerçekleştirdi ve yılbaşından itibaren 215 kez havalandırmalı kum tutucu havuz ile son çöktürme havuzlarının rutin temizliklerini yaparak atık su izleme sistemi kabinlerinde kontrol işlemleri gerçekleştirdi.
AĞRI EMNİYET MÜDÜRÜ ÖNDER, TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM İÇİN SAHADA
AĞRI EMNİYET MÜDÜRÜ ÖNDER, TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM İÇİN SAHADA
AĞRI EMNİYET MÜDÜRÜ ÖNDER, TRAFİK SORUNUNA ÇÖZÜM İÇİN SAHADA